Politika

Brigadir Mile Valentić, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike na prijemu kod gradonačelnika

07-03-2022 • 14:56
Tena Protić
Novi zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike Požega ujedno je preuzeo i mjesto zapovjednika Vojarne 123. brigade.

Gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić u petak je upriličio prijem zapovjednika Središta za obuku i doktrinu logistike, brigadira Milu Valentića. Novi zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike Požega ujedno je preuzeo i mjesto zapovjednika Vojarne 123. brigade.

Svečana primopredaja dužnosti održana je početkom veljače u požeškoj Vojarni 123. brigade, a brigadir Mile Valentić funkciju je preuzeo od dosadašnjeg vršitelja dužnosti zapovjednika Središta, pukovnika Damira Grgurića.

Obuka vojnika u Vojarni 123. brigade HV-a počela se provoditi u svibnju 1992. godine kada je osnovan centar za obuku i odgoj vojnika Požega koji je preustrojima više puta mijenjao ime, ali uvijek s istom zadaćom – obuka ročnika pješačke specijalnosti. Stavljanjem služenja redovnog vojnog roka u mirovanje i spajanjem triju postrojbi Središta za obuku pješaštva Požega, Središta za obuku prometnih specijalnosti i Središta za obuku logističkih specijalnosti Zagreb, 2005. godine ustrojeno je Središte za obuku i doktrinu logistike s misijom osposobljavanja pripadnika oružanih snaga za obnašanje dužnosti i zadaća u funkcijama na području logistike te razvoju doktrina logističkih službi i naučenih lekcija.

“Središte je opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojstvena cjelina Zapovjedništva za potporu i Oružanih snaga RH u cjelini. Vjerujem da ćete i vi, kao i vaši prethodnici, raditi na daljnjem razvoja Središta kao mjesta gdje se naučeno nastoji analizirati i distribuirati kao rezultat iskustva iz provedbe logističke potpore postrojbama u konkretnim operacijama ili vojnim vježbama.” – kazao je gradonačelnik Glavić te poželio brigadiru Valentiću uspješno obavljanje odgovorne funkcije.

pozega.hr