Scena

Božićni sajam i Pet tambura ovog vikenda u Pleternici

14-12-2022 • 09:24
Rva
Božićni sajam i Pet tambura ovog vikenda na Adventu u bećarskom šoru, a očekuje nas i uprizorenje živih jaslica te koncert "Isus je Božić".

Advent u bećarskom šoru svakog vikenda ima bogati program koji okuplja Pleterničane i njihove goste u ugodnoj atmosferi zajedništva i zabave. Prošlotjedni program je nažalost bio odgođen zbog iznimno loših vremenskih uvjeta, no ovog vikenda šor će ponovno biti ispunjen pjesmom.

Sve nam započinje u subotu Božićnim sajmom koji okuplja OPG-ovce, domaće udruge i škole s područja Pleternice, kako bi svoje proizvode izložili i predstavili kupcima. Božićni sajam započinje od 15 sati i traje sve do 22 sata.

Zabava se nastavlja pjesmom od 17 sati, a red je došao na Tamburaški sastav Pet tambura. Svoju eno-gastro ponudu ovog vikenda pokazat će vatrogasna društva s područja Pleternice. Tu je naravno i klizalište koje se nalazi na Trgu bećarca, ali i božićni vlakić.

„Mi smo pokušali sve ispreplesti tako da naše klizalište radi popodne subotom i nedjeljom do 19. prosinca, a od 19. prosinca do 8. siječnja radi svaki dan. Sadržaj na Trgu bećarca je najviše prilagođen djeci. To je malo klizalište gdje pokušavamo našoj djeci želim omogućiti da svoje prve korake u klizanju ovdje postignu. Klizalište i rad suvenirnice je prilagođen svemu što se događa u gradu. Ono što bih voljela spomenuti, osim paljenja svijeća koje je na istom trgu odmah tik uz bećarski šor, nezaobilazno je posjetiti i Božićni sajam koji će se održati tijekom cijelog popodneva.” – rekla je gradonačelnica Marija Šarić prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom“.

U nedjelju se održava uprizorenje živih jaslica u gradskom parku.

Paljenje četvrte adventske svijeće bit će u 16 sati, zatim će se održati uprizorenje živih jaslica u pleterničkom gradskom parku od 16,30 sati. Priredba “Blistaj blistaj zvijezdo mala” u izvedbi Mažoretkinja Grada Pleternice započinje u 18 sati u školskoj dvorani. Koncert “Isus je Božić” zbora mladih “Lacrima” održat će se u bećarskom šoru s početkom u 19,30 sati.

Uprizorenje živih jaslica u našem parku će odraditi polaznici male osnovne škole, a imamo i predstavu naših mažoretkinja u školskoj dvorani, također taj vikend. Nekako točka na „i“ nam je u nedjelju navečer koncert “Isus je Božić“, kojeg organiziraju zbor mladih župe Pleternica, sve u jednom zajedničkom adventskom i božićnom okruženju. Jako mi je drago što su se ovdje upravo mladi uključili, prošle godine smo započeli s tom tradicijom, oni su je prihvatili i nastavili. Omogućit će Pleternici jedan poseban koncert koji bi nas još dodatno trebao uvesti u božićno raspoloženje.“ – rekla je gradonačelnica Šarić.