Društvo

Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega

05-01-2022 • 07:21
Rva
Uoči Božića koji vjernici slave po julijanskom kalendaru održan je Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega.

Uoči Božića koji vjernici slave po julijanskom kalendaru održan je Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine Požega. Prijem su organizirali uz GV srpske nacionalne manjine, Požeška parohija i zamjenik županice Požeško-slavonske županije za srpsku nacionalnu manjinu Nikola Ivanović. Prijem je održan u Hotelu Grgin dol, a nazočili su mu požeško-slavonska županica Antonija Jozić, požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, pakračko-slavonski vladika Jovan Čulibrk, požeški paroh Nikola Petrović, konzulica Republike Srbije Ljudmila Ostojić, predstavnici gradskih tvrtki, predstavnici policije i političkih stranaka.

Nakon kratke molitve vladika Jovan ponudio je tradicionalnu božićnu pogaču uzvanicima, svatko je odlomio komadić, a zlatnik koji je bio u njoj našao se u komadiću koji je otkinula županica Jozić, što je znak posebne sreće koja će je pratiti u nadolazećoj godini.

Gosti i uzvanici su se kratko obratili i okupljenima čestitali nadolazeći Božić s “Mir božji Hristos se rodi” te istakli potrebu zajedništva i suživota srpske zajednice i hrvatskog naroda u zajednici, te da svi proslave dane Božića koji nadolazi, za sve pravoslavne vjernike koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Županica Jozić istakla je izuzetno zadovoljstvo i čast da prisustvuje ovom prijemu i naglasila da je zajedništvo to što nas treba krasiti, a da potrebne iskorake, samo jedan korak naprijed, moramo svi učiniti. To će biti puno za ovu državu u kojoj živimo. Požeški gradonačelnik Glavić rekao je da u ovom predbožićnom ozračju kada zbog ove globalne ugroze među nama vlada puno straha i neizvjesnosti, nesigurnost, a ovo božićno ozračje doprinosi jačanju duha.

Zamjenik županice Ivanović je uputio čestitku potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića, sretnu Novu godinu i Božić.

pozeska-kronika.hr