Društvo

Obavijest – Bolničke posjete i nazočnost pri porodu

18-01-2022 • 14:01
Rva
Prenosimo novu Odluku Opće županijske bolnice Požega o posjetama u bolnici i nazočnosti pri porodu.

Prenosimo novu Odluku Opće županijske bolnice Požega o posjetama u bolnici i nazočnosti pri porodu. Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije, a u svrhu osiguranja kontinuiranog pružanja zdravstvene zaštite na bolničkim odjelima i povećanja sigurnosti za hospitalizirane pacijente, ograničavaju se bolničke posjete, te se uvjeti i način provedbe posjeta i nazočnosti partnera na porodu utvrđuju ovom Odlukom.

Posjete su moguće za najviše jednog člana uže obitelji ili skrbnika, dnevno do 15 minuta, uz predočenje COVID potvrde i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, uz iznimku utvrđenu pod t.lll. ove Odluke.

Posjete u Odjelu za anesteziju s centralnom jedinicom intenzivnog liječenja i Odijelu za porodništvo s rađaonicom su moguće za najviše jednog člana uže obitelji ili skrbnika, dnevno do 15 minuta, uz predočenje isključivo negativnog PCR testa ne starijeg od 24 h i pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Nazočnost partnera pri porodu moguća je samo uz predočenje isključivo negativnog PCR testa koji nije stariji od 24 sata i uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

ODLUKA