Scena

Blagdanska čarolija podno Papuka: Advent Ninina čarobna Shhhuma i ove godine ostavlja bez daha

22-12-2022 • 18:15
Rva
Uspješno je započeo najveći advent u Slavoniji, smješten u idiličnom okruženju Parka prirode Papuk u Velikoj

Uspješno je započeo najveći advent u Slavoniji, smješten u idiličnom okruženju Parka prirode Papuk u Velikoj. Simbolično, na blagdan svetog Nikole, paljenjem lampiona obilježio se početak adventa, a tisuće lampica obasjale su Nininu čarobnu Shhhumu. Iako se ovaj advent u Zlatnoj Slavoniji održava tek drugu godinu zaredom, teško je nadmašiti ugođaj koji čarobna Shhhuma pruža, a tome zasigurno doprinosi više od 200 tisuća lampica koje krase ovaj advent.

Ninina čarobna Shhhuma nudi bogati i zabavni program za cijelu obitelj. Raznolik glazbeni program s nešto više od 20 hrvatskih i regionalnih izvođača zadovoljit će svaki glazbeni ukus, a idućeg tjedna posjetitelji mogu uživati na koncertima Giuliana, 26. prosinca , nakon ćega slijedi  koncert Ivana Zaka 27., Marka Kutlića 29. i grupe Vigor 30 prosinca.

Advent krasi i široka gastronomska ponuda, posjetitelji mogu kušati izvorne okuse i delicije Zlatne Slavonije i područja TZ Zlatnog Papuka, domaće proizvode lokalnih proizvođača kao što  kobasice od crne svinje, sarma u pecivu , vrhunska vina lokalnih vinara ili domaći gin. Preko 20 ugostiteljskih objekata sa širokom gastronomskom ponudom osiguravaju da svatko pronađe ono u čemu će uživati, pri čemu se stavlja naglasak na blagdanske specijalitete napravljene po tradicionalnim receptima. Prekrasne adventske kućice s raznovrsnom ponudom domaćih proizvoda lokalnih proizvođača i OPG-ova, asortimanom poklona i prigodnih ukrasa omogućuju posjetiteljima da dio tradicije ponesu i u svoje domove.

Ponuda je posebno impresivna i posvećena  najmlađima, Ninina čarobna Shhhuma nudi proširenu izdvojenu dječju zonu zabave gdje se mališani svaki dan mogu družiti s Djedom Mrazom, uživati na dječjoj adventskoj kućici, a klizalište od preko 240 m2 otvoreno je svaki dan s mogućnosti najma klizaljki, ali i pomoćnih dječjih sanjki za klizanje za bebe. Svakog vikenda organizirane su razne dječje edukativno-istraživačke radionice kao što je Upoznaj Shhhumu tijekom koje djecu očekuje šetnja labirintom uz geološke priče o Papuku, Planinari u šumi obilazit će planinske staze i učiti o pripremama za planinarenje te sigurnom boravku u šumi, a organizirana je i Božićna potraga u šumi tijekom koje će djeca tražiti božićne poslastice i učiti o orijentaciji. Organiziran je i doček Nove godine u podne uz zabavni program i puštanje tisuće šarenih balona u nebo koji predstavljaju želje kako bi i najmlađi iskusili sve čari dočeka, dok je idući dan organizirana repriza Nove godine uz Tamburaški sastav Merak. Mislilo se na svaki detalj, a da je tome tako potvrđuje i činjenica da su na cijelom području Shhhume kamini na drva koji pružaju posjetiteljima toplinu.

Ninina čarobna Shhhuma oaza je zajedništva i ljubavi, što je vidljivo u svakom detalju koji priča priču. Ovo je mjesto koje će ugrijati srca posjetitelja i pružiti im najljepše uspomene ovih blagdana osiguravajući raznovrstan sadržaj za cijelu obitelj, neovisno o dobi.

Drugu godinu za redom Ninina čarobna Shhhuma potvrdila je status najčarobnijeg adventa impresivnim uređenjem, bogatom i raznovrsnom  ponudom za sve generacije. Posjetitelji koji sa svojim najmilijima žele doživjeti čaroliju adventa u Zlatnoj Slavoniji, mogu posjetiti Nininu čarobnu Shhhumu koja je otvorena do 6. siječnja 2023.

Program Ninine čarobne Shhhume: www.shhhuma.com

Više informacija na: www.visitslavonia.hr i www.zlatni-papuk.hr