Društvo

Biškupački Chill&Grill: Roštiljada, pivski maraton, oldtimeri, dva koncerta…

11-08-2022 • 11:32
Rva
U današnjoj emisiji „Jutro s Matkom“ gost je bio Mihael Ivanović iz DVD-a Biškupci, organizatora poznatog biškupačkog „Chill&grilla“ u subotu 13. kolovoza u Biškupcima.

U današnjoj emisiji „Jutro s Matkom“ gost je bio Mihael Ivanović iz DVD-a Biškupci, organizatora poznatog biškupačkog „Chill&grilla“ u subotu 13. kolovoza u Biškupcima.

– Ovo je četvrti po redu „Chill& grill“ iza kojeg stoji nadasve velika ekipa DVD-a Biškupci u suradnji s Turističkom zajednicom Zlatni Papuk i Općinom Velika, kojima se ovim putem zahvaljujem na podršci. Vrhunske ekipe najboljeg roštilja će ocjenjivati profesionalni kuhari s područja naše županije kao i dosadašnjih godina.

Ove godine ćemo roštiljadu nadopuniti s dvije dodatne zanimljivosti. Prva je Pivski maraton, koji do sada na našim prostorima nismo imali prilike pogledati. Utrka piva se odnosi na najbolje maratonce i ujedno pivopije našega kraja, gdje ćemo izdvojiti da ste svi koji volite trčanje i dobro pivo dobro došli. Pravila su takva da maratonac ispija pivo na startu i tako svakih 400 metara sve do cilja. Ima četiri stanice te najbrži u trčanju i ispijanju piva postaje ovogodišnji prvak. Naravno, za sve natjecatelje Pivskog maratona pivo je besplatno te vas pozivamo da se uključite i s nama budete dio povijesti za našu županiju.

Druga je da će nam se pridružiti i udruga Oldtimer Club Trophy Požega koja će predstaviti svoja vrhunska oldtimer vozila izložena na našem prostoru te im se unaprijed zahvaljujem.-, rekao je Ivanović.

S programom kreću u 16:30 sati, prva na redu je pivska utrka, a održat će se na dobro poznatom trgu u Biškupcima. Na roštiljadu je do sada prijavljeno desetak ekipa, a prijave su još uvijek moguće.

– Samo natjecanje roštiljade izgleda tako da ocjenjujemo najbolji roštilj za koji su sastojci koji ćemo im dodijeliti tajna. Te sastojke moraju pripremiti u 30 minuta, a najbolje ocjenjene roštilje ćemo nagraditi bogatim nagradama.

Za dobru zabavu zadužena su čak dva benda. Radi se o vrhunskom tamburaškom sastavu Merak iz Nove Gradiške, te rock bendu Deminutiv iz Bosne i Hercegovine, koji će napraviti vrhunsku atmosferu, nadam se sve do jutarnjih sati. Ulaz je besplatan kao i svake godine za sve posjetitelje.-, napomenuo je na kraju Ivanović.
Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranicama DVD-a Biškupci.