Društvo

Besplatni razgled grada Požege povodom Svjetskog dana turizma

21-09-2022 • 07:21
Rva
Povodom Svjetskog dana turizma, ove subote će Turistička zajednica Grada Požege imati organizirani besplatni razgled grada Požege.

Povodom Svjetskog dana turizma koji se održava 27. rujna, ove subote će Turistička zajednica Grada Požege imati organizirani besplatni razgled grada Požege. Polazak je ispred Gradskog muzeja u 10 sati, 24. rujna.

Također, toga će dana Turistička zajednica Grada Požege, kao sudionik AgroToura – sajma poljoprivrede i seoskog turizma, na Trgu Svetog Trojstva prezentirati ponudu i proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, vinara, medara i ostalih važnih dionika našega područja.

Podsjećamo, Svjetski dan turizma se obilježava 27. rujna na dan kada je 1970. godine usvojen statut Svjetske turističke organizacije (UNWTO). U skladu s ovogodišnjom temom Rethinking tourism / Promišljajmo turizam koja ističe promišljanje, odnosno primjenu novog pristupa u daljnjem razvoju turizma, posebno se podržavaju novi,inovativni, neotkriveni i manje razvikani sadržaji i mjesta, koji su i najosjetljiviji u ovim zahtjevnim vremenima za turizam i gospodarstvo u cjelini.

Foto: TZ Grada Požege