Scena

Banane u Pidžami slave svoj 30. rođendan!

20-07-2022 • 14:02
Rva
Gledalo se?

Na službenoj Facebook stranici “Bananas in Pyjamas” objavili su kako danas slave svoj 30. rođendan! Banane u Pidžami australska je dječja televizijska serija premijerno prikazana 20. srpnja 1992. na ABC-u. Od tada je postao sindikat u mnogim zemljama i sinkroniziran je na druge jezike, a u Hrvatskoj su “Banane u Pidžami” prikazivane tijekom 90-ih i ranih 2000 godina.

Glavni likovi su dvije antropomorfne banane imena B1 i B2. Ostali likovi uključuju tri plišana medvjedića Amy, Lulu i Morgan te Štakora u šeširu. Banane, Medići i Štakor u šeširu žive u istom susjedstvu, slijepoj ulici zvanoj “Cuddles Avenue”. Banane žive uz plažu i služe kao patrola na plaži, medići žive pored parka i čuvaju ga, a štakor u šeširu radi i živi u javnoj trgovini.

Koncept je inspiriran uspjehom pjesme “Bananas in Pyjamas”, koju je napisala Carey Blyton 1967., na Play School austalskom televizijskom programu. Ova pjesma, koja je postala redovita stavka na tom programu, postala je tema nove serije. Serija je obnovljena u svibnju 2011. kao CGI animirana serija koju je kreirao Southern Star Entertainment. U Sjedinjenim Državama je “Pidžama” u naslovu izmijenjena tako da odražava američku pravopisnu pidžamu.