Scena

Aquapark Shhhuma – uspješan prvi advent i najava novih aktivnosti

17-01-2022 • 08:34
Tena Protić
Mnogi sugrađani se mogu složiti da im je ovaj Advent bio zaista „čaroban“.

Vrijeme adventa je i službeno završilo, a posebno se istaknuo onaj na području općine Velika u Aquaparku Shhhuma pod nazivom „Ninina čarobna Shhhuma“. Osim što su građani iz Požege i ostatka Hrvatske uživali u ljetnim mjesecima u ponudi Aquaparka, organizatori su pokazali da park može biti aktivan i u hladnije, blagdansko vrijeme.

Od brojnih glazbenih koncerata, do plesnih nastupa i predstava za mališane, kroz mjesec dana adventa održan je veliki broj aktivnosti. Kuhano vino i kuhani gin mirisali su iz adventskih kućica gdje su se okupljali posjetitelji kako bi se družili u ugodnoj atmosferi pod mnoštvom šarenih lampica. Veliki broj posjetitelja je također u podne dočekao Novu 2022. godinu, što je bio posebno veseo prizor, a takvih je bilo mnogo, veselih i emotivnih od samog otvorenja Adventa. Mnogi sugrađani se mogu složiti da im je ovaj Advent bio zaista „čaroban“, te da su uživali u svim zabavnim aktivnostima i ponudi, a kako su zadovoljni sami organizatori ispričala nam je Tihana Šutalo.

Prvi Advent u Aquaparku Shhhuma je prošao s jako velikom posjećenosti i zainteresiranost, ne samo građana Požeštine već i dalje, kako ste zadovoljni postignutim?

– S obzirom na to da je ovo prva godina naše organizacije adventa, koji smo organizirali u zaista kratkom roku i u teškim osobnim trenutcima za sve nas koji smo bili uključeni u to organizaciju, zadovoljni smo kako je sve prošlo. Čuli smo samo pohvale od svih koji su posjetili naš advent a imali smo posjetitelje iz zaista svih dijelova Hrvatske. Nismo čuli ni jedan negativan komentar, što nam zaista puno znači.

– Sigurni smo da su svi posjetitelji osjetili čaroliju Ninine čarobne Shhhume, a mi ćemo se kao organizatori pobrinuti da tu čaroliju održimo kroz sve naredne godine održavanja ovog adventa za koji smo sigurni da će postati jedna lijepa tradicija.

Napravili ste super temelj za aktivnosti u Požeško-slavonskoj županiji i proširenje turističke ponude. Osim ljetne sezone i adventa, planirate li imati nekih događaja tijekom ostalih mjeseci u godini?

– Imali smo puno planova za aktivnosti i događanja na prostoru našeg Aquaparka u narednim mjesecima, prije otvorenja ljetne sezone, no nažalost već smo neka planirana događanja morali otkazati zbog trenutne epidemiološke situacije i mjera koje su na stanju. Dosta je nezahvalno u trenutnoj situaciji i raditi najave za događanja.

– U svakom slučaju naš restoran i kafić ostaju otvoreni tijekom cijele godine, tako da ljudi svakodnevno mogu uživati u zaista ugodnoj atmosferi našeg prostora, te u odličnoj i raznovrsnoj hrani. Sva dodatna događanja na prostoru Aquaparka ili restorana bit će pravovremeno najavljena.

Mnoge građane zanima hoće li se rad klizališta produžiti i bez adventa, te hoće li proraditi sanjkalište ako vrijeme to dopusti?

– Klizalište je zatvoreno. Ideja je bila da klizalište i određene kućice rade i nakon adventa, no to bi funkcioniralo da je sanjkalište otvoreno. Sanjkalište će biti otvoreno čim nam to vremenski uvjeti dozvole. Da je bilo uvjeta bilo bi otvoreno i za vrijeme trajanja adventa, čemu smo se mi zaista i nadali, no nažalost nije bilo prilike da to realiziramo. 

– Naime, da bi radili snijeg potrebne su nam temperature u minusu nekoliko dana za redom, što nažalost još nismo imali. Problem je i što i kada preko noći imamo minuse pa radimo snijeg, preko dana su veće temperature i sve se otopi. No, i dalje se nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti da svi možemo uživati u drugačijem tipu sanjkanja od onog na koje smo navikli – ovdje se radi o sanjkanju s tubama što još nije viđeno na području hrvatske.

Imate li neke posebne stvari u najavi kojima se možemo veseliti?

– Svakako nešto čemu se svi veselimo je otvorenje sezone kupanja koje ove godine otvaramo na praznik rada 01.05. Radimo i na proširenje sunčališne zone kod dječjeg dijela bazena – koja će imati zaista puno prostora za odmor pod prirodnim hladom šume, te povećavamo broj ugostiteljskih jedinica na području Aquaparka kako bi se pružila što bolja usluga gostima.

– Nakon odlične prošlogodinje ljetne sezone, i ove godine sve goste očekuje izvanredna vodena zabava i bogat dodatni zabavni program za djecu i odrasle.