Društvo

ALUMNI FTRR s novim vodstvom najavljuje brojne aktivnosti

21-12-2022 • 10:24
Rva
Udruga diplomiranih studenata „ALUMNI FTRR“ predstavila je novo vodstvo udruge te plan i program aktivnosti u idućoj godini

Udruga diplomiranih studenata „ALUMNI FTRR“ predstavila je prijepodne novo vodstvo udruge te plan i program aktivnosti u idućoj godini. Udruga okuplja diplomirane studente Veleučilišta u Požegi te novog Fakulteta za turizam i ruralni razvoj. Na zadnjoj skupštini za predsjednika udruge izabran je Bruno Horvat, dopredsjednik je Vedran Kovačević, tajnica Maja Jedinak, a Upravni odbor čine još Slavica Obradović i Milan Paun. U Nadzornom odboru su Daliborka Uršić, Vjekoslav Pišmiš i Zdravko Matičević. Predsjednik Bruno Horvat najavio je planove za 2023. godinu.

„Odradit ćemo studijska putovanja članova udruge, prvenstveno u suradnji s drugim fakultetima iste branše, vjerujem i izvan granica Hrvatske. Pozivam na suradnju sve udruge s područja Požeško-slavonske županije, koje se direktno ili indirektno bave turizmom i ruralnim razvojem, jer će u našem radu biti puno stvari koje će biti u funkciji upravo toga razvoja. Najavljujemo i predavanja eminentnih stručnjaka s polja turizma i ruralnog razvoja, ljudi koji su se u praksi dokazali na tom području.“, najavio je Horvat, te pozvano sve ljude dobre volje koji su diplomirali na Veleučilištu u Požegi i u budućnosti FTRR da se priključe radu udruge.

U planu rada za 2023. godinu je izrada nove web stranice aktivnost na društvenim mrežama. Planiraju animirati učenike po srednjim školama, zainteresirane za studiranje, da to bude Fakultet za turizam i ruralni razvoj u Požegi. Horvat dodaje da žele biti prepoznatljivi u društvenoj zajednici, a to će postizati i sudjelovanjem na brojnim turističkim manifestacijama. Prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić izrazio je podršku radu udruge.

„Fakultet je socijalno uključena i društveno odgovorna ustanova. Kroz dio sustava osiguravanja kvalitete uključujemo se u rad udruga, a Alumni i Studenski zbor su svakako temeljne udruge koje želimo podržavati u aktivnostima. Ta sinergija između naših postojećih i završenih studenata je ključna da bi akademska zajednica išla naprijed.“, rekao je Andrlić, dodavši da će svi zajedno nastojati promovirati turizam kao perspektivnu djelatnosti koju se isplati studirati, jer turizam čini oko petine hrvatskog BDP-a.

Profesorica dr.sc. Verica Budimir, zadužena za unaprjeđenje i osiguravanje kvalitete na Fakultetu, dodaje da je sretna zbog kvalitetnog rada udruge jer im ta suradnja puno znači.

„U svakom trenutku nam treba suradnja, jer kad dolaze vrednovanja institucije naši procjenitelji vrednuju i našu suradnju sa svim dionicima. Osnovni dionici sustava su, uz zaposlenike, studenti i alumni. Mi koristimo informacije od alumnija za poboljšanje naših studijskih programa. Studenti nam daju informaciju na licu mjesta što je dobro u određenom trenutku, a što nije, a alumnije anketiramo što bi trebalo unaprijediti u našem poslovanju. Taj kontakt nam je jako važan da ostane i nakon završetka studiranja.“, zaključila je Budimir.