Kultura

“Alternativni petak” u Gradskoj knjižnici Požega

23-02-2022 • 11:26
Tena Protić
Ovog petka u Gradskoj knjižnici Požega održat će se dva događaja u Galeriji svjetlosti, stvarajući "alternativni petak".

Ovog petka u Gradskoj knjižnici Požega održat će se dva događaja u Galeriji svjetlosti, stvarajući “alternativni petak”. U 17 sati održat će se promocija knjige i predavanje Velimira Grgića, a od 19 sati promocija albuma Looked Green.

Promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća”

U 17 sati počinje promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća” koje će održati Velimir Grgić, rođeni Požežanin. Osim toga, on piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.

Knjiga “Teorije zavjere 21. stoljeća” jednostavan je, pregledan, kronologijski i problematski vodič u potrazi za istinom u moru informacija i dezinformacija. Obrađuju se najpoznatije teorije zavjere poput cjelokupne priče o pandemiji koronavirusa, 5G mreže, ponešto o QAnonu, ravnoj zemlji te pticama koje zapravo “ne postoje”.

Promocija albuma Looked Green

U 19 sati održava se promocija debitantskog albuma istoimenog sastava, Looked Green. Album s 11 autorskih pjesama “praćenih sirovom energijom električnih gitara i ritmom bubnjeva uz dominaciju iluminacijskih solo gitarskih dionica“. Ovaj album predstavit će se razgovorom s članovima benda i osobama koje su sudjelovale u procesu izrade albuma. Moderator ovog događanja bit će Željko Hiršman, a posjetitelji će na promociji čuti i pjesme s glazbenog albuma.

Looked Green bend je koji čine Ivica Perković, Dalibor Popović, Branko Štivić i Mario Perković. U ljeto 1979. godine dva studenta zagrebačkog Sveučilišta s korijenima u Velikoj, selu podno Papuka, i samouki majstor-stolar odlučili su osnovati vlastiti bend po uzoru na stotine američkih i britanskih bendova. Hrabro su stvarali skladbe na sebi svojstvenom engleskom jeziku misleći kako bi na taj način mogli nešto poručiti široj publici slušatelja.

“Pozivam vas na predavanje i promociju albuma, ili, slobodnije rečeno, svojevrsni “alternativni petak” u našoj Knjižnici.” – poručila je ravnateljica Aleksandra Šutalo.