Društvo

Akcija Policijske uprave požeško-slavonske povodom Dana bez poginulih u prometu

21-09-2022 • 10:21
Tena Protić
Glavni događaj je Dan bez poginulih u prometu, koji se obilježava danas 21. rujna.

Od 16. do 22. rujna 2022. godine u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu, pod geslom „Ostani živ i spasi živote“. Cilj samoga projekta „Dani sigurnosti u prometu“ je preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe.

Glavni događaj je Dan bez poginulih u prometu, koji se obilježava danas 21. rujna.

U svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske pa tako i na području Policijske uprave požeško-slavonske provode se pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Uz nepropisnu brzinu kretanja, distrakcije vozača jedan su od najčešćih uzroka sudara.

Što se tiče Policijske uprave požeško-slavonske – u protekloj 2021. zabilježene su ukupno 533 prometne nesreće u kojima je stradalo 165 osoba od čega je pet smrtno, 31 teško i 129 lakše ozlijeđeno, dok je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno ukupno 366 prometnih nesreća u kojima je stradalo 119 osoba dvoje smrtno, 36 teško i 81 lakše ozlijeđeno.”- rekao je Mario Matijević, policijski službenik za poslove prometne policije u Službi za javni red i sigurnost PU požeško-slavonske.