Crna kronika

43-godišnjak galamio na djelatnice starosti 42 i 51 godinu

21-05-2022 • 11:52
Rva
U prostorijama trgovačkog centra, 43-godišnjak je vikao na djelatnice...

U petak 20. svibnja 2022. oko 18.30 sati u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića u prostorijama trgovačkog centra, 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,90 promila vikao i galamio na djelatnice starosti 42 i 51 godinu. 

Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 43-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, a protiv njega slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dogodila su se četiri požara 

U petak 20. svibnja 2022. oko 10 sati u Požegi u blizini Frankopanske ulice, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju u kojem je izgorio razni otpad.

Istoga dana, oko 12 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do požara na osobnom automobilu marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 39-godišnjakinja.

Nešto kasnije, oko 12 sati u mjestu Vetovo, 60-godišnjak je u vinogradu spaljivao suhu travu i nisko raslinje, a da nije poduzeo sve mjere kako se požar ne bi proširio te se uslijed vjetra požar se proširio na cijeli vinograd veličine 1 hektar. Protiv 60-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Također je oko 17.30 sati u mjestu Završje došlo do požara na otvorenom prostoru u kojem je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđena 18-godišnja pješakinja

U petak 20. svibnja 2022. oko 7.30 sati u Požegi u Ulici Franje Cirakija, 67-godišnji vozač koji je upravlja osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije propustio 18-godišnju pješakinju koja je već stupila na pješački prijelaz prilikom čega je prednjim lijevim kotačem vozila prešao preko stopala pješakinje.

U prometnoj nesreći 18-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 67-godišnjeg vozača slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Pakracu u Ulici Ivana Gundulića.