Društvo

4. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju “Grill Slavonica”

30-04-2022 • 20:31
Tena Protić
Ponovno je održano najveće Otvoreno prvenstvo u roštiljanju "Grill Slavonica".

Ponovno je održano najveće Otvoreno prvenstvo u roštiljanju “Grill Slavonica”, ove godine na prostoru Izletišta Stari Brestovac. Okupilo se nekoliko ekipa koji su pokazali svoje umijeće u roštiljanju, a četiri ekipe su odnijele kući vrijedne nagrade. Organizator Vladimir Protić ispred Udruge Čuvari baštine i tjednika Kronika požeško-slavonska izrazio je svoje zadovoljstvo na odazivu ekipa, s obzirom na pandemiju i pauzu koju je ova manifestacija imala.

“Neki su bili bolji, neki lošiji, ali bila je jako mala razlika u bodovima. Oni najbolji imaju pravo plasmana na Državno prvenstvo u roštiljanju koje se održava u Zagrebu, tak da će imati priliku predstavljati našu županiju tamo. Nagrade dijelimo za tri najbolja roštilja, i za najbolje garnirani roštilj, dakle trebalo se potruditi i oko prezentacije.” – rekao je prije dodjele nagrada Vladimir Protić.

Grill Slavonica se već po drugi puta održava na prostoru općine Brestovac, koja je ujedno i pokrovitelj, tim povodom prisutan je bio i načelnik Zdravko Mandić koji je pozdravio sve prisutne. Prisutan je bio i Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk, koja u svom sastavu ima četiri općine, pa tako i općinu Brestovac.

Nagradu za najljepše prezentirani pladanj, odnosno najveći umjetnički dojam ostavio je pladanj roštilja broj 7, ekipe Tomislava Pavlovića iz Cerovca. Oni su naglasili kako im ovo nije prvi put da se natječu na Grill Slavonici, posljednji put su bili 2018. godine u Zarilcu, te da će sudjelovati i na svim budućim manifestacijama.

Treće mjesto za kvalitetu roštilja osvojila je ekipa broj 6, planinari Hrvatskog planinarskog društva “Sokolovac” Požega. Oni su nakon svog jutarnjeg izleta došli na roštiljadu i osvojili treće mjesto za svoje umijeće u roštiljanju.

Drugo mjesto osvojila je ekipa broj 9, Dobrovoljno vatrogasno društvo Brestovac. Ekipa DVD-a Brestovac se toliko veselila ovoj manifestaciji da su večer prije došli zauzeti mjesto kako bi mogli imati što bolje uvjete na natjecanju.

Prvo mjesto, ali i dokazano umijeće u roštiljanju pokazala je ekipa broj 5, ekipa sastavljena od vozača kamiona naziva Mraksoni. Oni su kao šampioni 4. Otvorenog prvenstva u roštiljanju “Grill Slavonica”, također osvojili plasman na Državno prvenstvo u Zagrebu.