Crna kronika

27-godišnji vozač je rekorder ovog vikenda

29-08-2022 • 09:48
Rva
27-godišnji vozač je rekorder ovog vikenda.

Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske: Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 82 prekršaja, od čega ističemo devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 32 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 27. kolovoza 2022. oko 0.45 sati u Pakracu u Ulici Matice Hrvatske  gdje su policijski službenici prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2,22 promila upravljao 27-godišnjak.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, u Pakracu u Ulici Aleja kestenova,  u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske, u Požegi u Sokolovoj ulici te u mjestu Mihaljevci.

Foto: čitatelj