Sport

1. HL istok: Dvije pobjede u jednom danu

10-10-2022 • 08:13
Rva
Ovim rezultatima pokazale su da ozbiljno konkuriraju za osvajanje naslova prvakinja 1. HL istok

Odličan rezultat ostvarila je ženska ekipa Stolnoteniskog kluba Požega na startu nove sezone 1. Hrvatske lige istok. U maloj dvorani Tomislav Pirc ostvarile su pobjede protiv STK Vodovod Osijek i STK Cibalia Vinkovci, oba puta rezultatom 4-1.

Za STK Požega nastupile su Nera Vujasinović, Laura Ambruš, Victoria Pustaj i Nikolina Raguž

Susret s Vodovodom je otvorila Nikolina Raguž, kapetanica ekipe i dugogodišnja igračica STK Požege, pobjedom 3-1 nad odličnom Ukrainkom Zoidze za vodstvo 1-0. Premijerni nastup u 1. HL istok zabilježila je Nera Vujasinović (2010. godište). Nera je pružila solidan otpor također mladoj snažnoj U13 reprezentativki Eleni Vukovac. Za ponovno vodstvo pobrinula se Victoria Pustaj (novo pojačanje kluba, U15 reprezentativka i trenutno broj jedan na ranglisti HSTS-a do 15 godina) pobijedivši Hanu Čmelak, talentiranu igračicu iz Donjeg Miholjca, koja je od ove godine igračica Vodovod Osijeka. Vodstvo su u paru podebljale Raguž/Pustaj protiv Zoidze/Vukovac pobjedom 3-1. Za konačnih 4-1 pobrinila se Nikolina Raguž pobjedom 3-1 nad Elenom Vukovac.

Popodnevni susret s Cibaliom iz Vinkovaca je započeo zamijenjenim ulogama Raguž i Pustaj, ali s jednakim uspjehom, pobjedom Pustaj nad Vlatkom Vrdoljak (3-0), puno starijom i iskusnijom igračicom. Premijerni nastup je zabilježila i Laura Ambruš (2009. godište). Protiv iskusne trenerice i igračice Tonke Markić nije imala puno prilika. U vodstvo Požegu dovodi Nikolina pobjedom 3-0 nad Barbarom Vučinić. Pustaj/Raguž podebljavaju vodstvo na 3-1 protiv Tonke Markić i Vlatke Vrdoljak, a za završetak vrlo uspješnog stolnoteniskog dana ovog puta se pobrinula Victoria Pustaj pobjedom 3-1 nad Tonkom Markić. Ovim rezultatima pokazale su da ozbiljno konkuriraju za osvajanje naslova prvakinja 1. HL istok. Ekipu je vodio trener Zlatko Pirc.