Politika

Županica Jozić u obilasku škola: Osluškujemo potrebe s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja naše djece

06-10-2021 • 00:00
Rva

"Želja mi je osobno obići sve škole, susresti se s ravnateljima i načelnicima i gradonačelnicima, te razgovarati o potrebama škola, od onih najmanjih do onih kapitalnih."

Content photo Content photo Content photo Content photo

“Želja mi je osobno obići sve škole, susresti se s ravnateljima i načelnicima i gradonačelnicima, te razgovarati o potrebama škola, od onih najmanjih do onih kapitalnih.”

Požeško-slavonska županica Antonija Jozić, u pratnji zamjenika Ferdinanda Trohe i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandre Sekulić, obišla je osnovne škole u našoj županiji kojima je osnivač Županija. Tijekom radnog posjeta školama pridružili su joj se lokalni gradonačelnici i načelnici, te su uvidjeli potrebe škola i potrebna ulaganja kako bi djeci omogućili što bolje i kvalitetnije uvjete.

– Razgovarala sam s ravnateljima škola u Pleternici, Čaglinu, Kutjevu, Jakšiću i Kaptolu. Želja mi je osobno obići sve škole, susresti se s ravnateljima i načelnicima i gradonačelnicima, te razgovarati o potrebama škola, od onih najmanjih do onih kapitalnih.

Obzirom na novo programsko razdoblje i reforme koje se planiraju, želimo kao osnivač biti spremni za sve natječaje iz EU fondova, ali i osluškivati sve one male potrebe, s ciljem što kvalitetnijeg obrazovanja naše djece. Poseban naglasak želim dati na područne škole i njihove obnove u mjestima gdje to još nije učinjeno. Stoga mi današnji obilazak i razgovor s ravnateljima i čelnicima gradova i općina izuzetno puno znači, te im se na tome i zahvaljujem. – rekla je županica Jozić, istaknuvši i važnost jednosmjenske nastave.