Društvo

Zazvonili su Kaptolski zvonci!

16-12-2021 • 19:38
Tena Protić
Započeo je Advent u Kaptolu pod nazivom Kaptolski zvonci, a održava se od 16. do 19. prosinca.

Započeo je Advent u Kaptolu pod nazivom Kaptolski zvonci, a održava se od 16. do 19. prosinca. Za njega organizatori kažu da je najslađi mali advent kao takav, no kao i ostali adventi, nudi puno sadržaja koji će vas zabaviti.

Tijekom četiri dana, organizatori Udruga mladih Općine Kaptol, Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, pripremili su program u kojemu će uživati sve generacije. Nastupi zborova, KUD-ova, igrokazi, predstave, pričanje božićnih priča, kazališna predstava te dolazak Djeda Božićnjaka samo su dio ove blagdanske čarolije.

Povodom otvorenja ovog malenog Adventa, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić poželio je dobrodošlicu svima koji nisu iz Kaptola, da uživaju u provodu i svakako dođu opet.

„Naši zvonci su postali prepoznatljivi i izvan granica naše općine. Želim se zahvaliti Udruzi mladih općine Kaptol koja je preuzela ovu organizaciju na sebe, kako bi svima nama u ovo predbožićno vrijeme priredili ovako lijepo događanje, gdje se možemo družiti i uživati.“ – rekao je načelnik Pavičić.

U organizaciji su također sudjelovali članovi Turističke zajednice Zlatni Papuk, nove zajednice koja spaja četiri općine, a u njihovo ime se obratio direktor Tomislav Galić. Ispred Udruge Mladih općine Kaptol obratio se njen predsjednik udruge Gabriel Đeker, koji je rekao da rado primaju nove članove, te da je potrebno još mladih kako bi se ovakve aktivnosti nastavile.

Pod krilaticom Zazvoni osmijehom organizatori pozivaju sve da se pridruže sajmu, koji već nekoliko godina odiše veseljem i toplinom. Razlog više pozivu je humanitarni karakter koji je sada već tradicionalan. Naime, posljednje tri godine dio prihoda koji je ostvaren na adventskim kućicama darovao se roditeljima djece rođenih na području Općine Kaptol u toj godini, a ta tradicija nastavlja se i ove godine.  Ne preostaje vam ništa drugo nego si u kalendaru označiti četiri dana u ovom tjednu za odlazak u mjesto podno Papuka, koje će vam još jednom pokazati kako se u malom mjestu mogu raditi velike stvari. Velike stvari s ogromnim srcem.