Društvo

Zahvalnost i sjećanje na taj tužni dan svojom nazočnošću odao je i zamjenik Požeško-slavonske županice Ferdinand Troha

14-09-2021 • 00:00
Rva

Zahvalnost i sjećanje na taj tužni dan svojom nazočnošću odao je i zamjenik Požeško-slavonske županice Ferdinand Troha

Content photo Content photo

Na mjestu tragičnog događaja na Psunju, na putu između Strmca i TV odašiljača – Crna Bara, jučer je obilježena 30. godišnjica pogibije hrvatskih branitelja. Zahvalnost i sjećanje na taj tužni dan svojom nazočnošću odao je i zamjenik Požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

Dana 13.09.1991. godine TV odašiljač na Psunju čuvali su pripadnici dragovoljačke vidovačke satnije 4. bataljuna 108. brigade ZNG i pripadnici dragovoljačke cerničke satnije 3. bataljuna 108. brigade ZNG. U međuvremenu, prije smjene vidovačke satnije, kombi vozilo sa šest pripadnika dragovoljačke cerničke satnije spuštalo se sa Psunja. Naišli su na neprijateljsku zasjedu kada je kombi dignut u zrak te su živote izgubila tri branitelja.

Zamjenik županice Ferdinand Troha zapalio je svijeću na mjestu pogibije te kazao kako se dostojanstvenim odavanjem počasti našim poginulim hrvatskim braniteljima, prisjećamo istih i ne dopuštamo da se njihova žrtva ikada zaboravi.

Molitvu na mjestu nesreće i uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima predvodio je vojni kapelan vlč. Željko Volarić iz Vojne kapelanije „Sveti Ivan Krstitelj“ u Požegi.