Scena

Za 3. Roštiljadu „Grill Slavonica“ još traju prijave

18-08-2021 • 00:00
Rva

Sve je spremno za 3. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“ koje se održava u subotu, 21. kolovoza na novom Izletištu Stari Brestovac u Brestovcu

Sve je spremno za 3. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“ koje se održava u subotu, 21. kolovoza na novom Izletištu Stari Brestovac u Brestovcu

Sve je spremno za 3. Otvoreno prvenstvo u roštiljanju „Grill Slavonica“ koje se održava u subotu, 21. kolovoza uz okupljanje od 10 sati na novom Izletištu Stari Brestovac u Brestovcu. Prolazak kroz Stari Brestovac označen putokazima do Izletišta na rubu šume iznad Brestovca u oazi tišine i mira gdje vas očekuje novo, upravo sa tog dana  otvaranim Izletište Stari Brestovac. Organizatori očekuju veliki broj ekipa a još tri dana primaju se prijave za ekipe roštilj majstora sudjelovanje u ovoj manifestaciji u prirodi koja njeguje dobru gastronomiju.

 – Za sve ekipe koje se prijave osiguravamo 3 kg mesa za roštilj, od mljevenog mesa svinjetine i junetine za ćevapčiće i pljeskavice, meso od lopatice za ražnjiće i vratne kotlete i drveni ugljen za roštilj. Kotizacije nema a ekipe trebaju samo uz roštilj i pribor donijeti svoje začine i svoje tajne dobrog roštilja. Nakon pravilnog mariniranja mesa i pripremanja prave smjese od mljevenog mesa, ekipe će od 12 sati ispeći meso na roštilju, na pladnju servirati uz garniranje i ukrašavanje svoga roštilja koje ide na ocjenjivanje. Prosudbena komisija ocijenit će i nagraditi tri najbolja roštilja, te najbolju prezentaciju u 15 sati. Za pobjednike, a dodijelit će se 3 nagrada za najbolje, osigurane su vrijedne nagrade Limarije Sebastijan (peka, roštilj i kotlić), te domaćih sponzora Color i Elektomaterijal Alles – istakao je predsjednik Udruge Požeški čuvari baštine Vladimir Protić, koja je nakon korona zatvaranja od godine dana ponovno krenula sa svojim organizacijama etno-gastro manifestacija.

Tako se ako dopusti epidemiološka situacija planira organizirati u rujnu “Festival slanine i vina” te sredinom listopada najveća etno i gastro manifestacija sa tisućama posjetitelja na otvorenom u Požeštini, “Etno susreti Požeštine” i već legendarna 7. Čvarkijada sa nekoliko stotina kilograma prvih i najukusnijih čvaraka koja se održava u Turističkom naselju Schon Blick u Vetovu.

Organizatori su na 3. Otvorenom prvenstvu Gril Slavonica pripremili i cjelodnevnu dobru zabavu uz tamburaše De Gotho iz Kutjeva. Druženje uz glazbu, dobar roštilj, hladnu kapljicu svakako je ono što će vam ispuniti ovu subotu, a ako baš ne želite roštiljati, pripremljena je bogata i odlična gastro ponuda za otvaranje Izletišta Stari Brestovac.