Gospodarstvo

Vindija odgovorila Kutjevu, cijena dionice Koke danas porasla za 18%

08-12-2021 • 17:14
Slavenko Čuljak
Kao što smo jučer objavili, Kutjevo d.d. je iskazalo želju preuzeti varaždinsku Koku. Većinski vlasnik Koke d.d. je Vindija d.d.. Njihov odgovor je...

Kao što smo jučer objavili, Kutjevo d.d. je iskazalo želju preuzeti varaždinsku Koku. Većinski vlasnik Koke d.d. je Vindija d.d.. Njihov odgovor je kategorički – ne.

Predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač u dopisu je obavijestio Upravu Koke, ostale dioničare i sve zainteresirane strane da Vindija d.d. kao većinski vlasnik i s današnjim danom imatelj 96,36 % ukupnih izdanih dionica, nema nikakvu namjeru niti sada niti u narednom razdoblju prodavati bilo koji dio svojih dionica Koke.

„Osim toga, Vindija d.d. u ovome trenutku s nikime ne vodi niti ima namjeru voditi razgovore oko prodaje dionica Koke. Naime, Koka je integralni dio poslovanja Vindija grupe i jedna je od naših ključnih članica. Kao takva je dio naše poslovne strategije te zajedno s mliječnim poslovanjem čini cjelinu našeg poslovanja u prehrambenoj industriji te prisutnosti na tržištu u RH, regije i ostalog izvoza.

Molimo da putem ZSE obavijestite sve zainteresirane strane, a posebno manjinske dioničare o našim stavovima vezano za iskazani interes od strane Kutjeva d.d., odnosno naš ukupni stav oko dionica Koke.“, stoji u priopćenju.

Dionicom Koke d.d. danas se trgovalo na Zagrebačkoj burzi u iznosu od 264.240 kuna, a cijena dionice porasla je za 18,03%.