Društvo

Veseli početak nastave za prvašiće Kanižlićeve škole

07-09-2021 • 00:00
Rva

Posjetili smo Osnovnu školu Antuna Kanižlića u Požegi, gdje smo se susreli s veselim licima đaka prvaka

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Posjetili smo Osnovnu školu Antuna Kanižlića u Požegi, gdje smo se susreli s veselim licima đaka prvaka

Posjetili smo Osnovnu školu Antuna Kanižlića u Požegi, gdje smo se susreli s veselim licima đaka prvaka. Jučer je bio veliki dan za sve njih, ali i njihove roditelje i učitelje.

Na svečanoj priredbi riječima dobrodošlice obratila se ravnateljica škole Marija Samardžija. Zaželjela je prvašićima sreću i uspjeh u školovanju.

Učenici 5.a razreda prvašićima su pripremili veseli program, a učenici 2.a razreda recitacije o školi. Na kraju priredbe svi zajedno su pjevali pjesmu, koju znaju i stari i mladi – Kad si sretan.

Prisutne roditelje i učenike prvih razreda, pozdravila je i učiteljica 1.a razreda Joana Marić.

“Sigurna sam da ste jako uzbuđeni, jer prvi dan škole najljepši je, ali i najvažniji dan u vašem životu.”

Istaknula je da na putu znanja nikada neće biti sami, da ih na tom putu prate njihove učiteljice, roditelji i djelatnici škole.

“Učit ćemo što je prijateljstvo, kako pomoći tužnom prijatelju, zašto je dobro puno čitati, zašto je trava zelena, a more plavo i zašto zeko ima krzno. Naučit ćemo zašto je dobro biti dobar i činiti dobra djela.”

Učiteljica je prvašićima zaželjela sretno djetinjstvo, a roditelje pozvala na suradnju, jer je to jedini put za postizanje dobrih rezultata u odgoju i obrazovanju, ostvarenje zajedničkog cilja, a to je – imati sretno dijete i dobrog učenika.

S obzirom na to da još uvijek traje epidemija izazvana virusom, Gradonačelnik je i ove godine izostao u obilasku prvašića, kojemu je to tradicija, ali je prigodnim poklončićima razveselio djecu. Šarene bilježnice, vesele olovke i pismo gradonačelnika sigurno će ostati prvašićima lijepa uspomena.

Ove školske godine Osnovna škola Antuna Kanižlića upisala je dva razredna odjela prvih razreda, ukupno 36 učenika. Učenici imaju organiziran i produženi boravak u oba razreda, a ove godine bilježe rast pri upisima u produžene boravke.

U Područnoj školi u  Vidovcima upisan je jedan razredni odjel koji broji 15 učenika.

Svima želimo puno uspjeha.