Crna kronika

USKOK podignuo optužnicu protiv Darka Puljašića i Marija Pilona

24-09-2021 • 00:00
Rva

Večernji list danas piše da je USKOK podignuo optužnicu protiv dvojice okrivljenika zbog trgovanja utjecajem

Večernji list danas piše da je USKOK podignuo optužnicu protiv dvojice okrivljenika zbog trgovanja utjecajem

Večernji list danas piše da je USKOK podignuo optužnicu protiv dvojice okrivljenika zbog trgovanja utjecajem. Navode kako su to činili tijekom siječnja 2020. godine koristeći se autoritetom gradonačelnika Grada Požege i autoritetom zamjenika gradonačelnika Grada Požege te predsjednika Skupštine trgovačkog društva Komunalac Požega. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1972., 1982.) zbog počinjenja kaznenog djela trgovanja utjecajem. (24. 9. 2021.) Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su tijekom siječnja 2020. godine, prvookrivljeni koristeći se autoritetom gradonačelnika Grada Požege i drugookrivljeni koristeći se autoritetom zamjenika gradonačelnika Grada Požege te predsjednika skupštine trgovačkog društva Komunalac Požega d.o.o. (dalje Komunalac), u kojem trgovačkom društvu Grad Požega ima većinski osnivački udio, zatražili od direktora Komunalca da postupak nabave za izradu energetskih certifikata i glavnih projekata za energetsku obnovu stambenih zgrada kojima je to društvo upravitelj, protivno interesima suvlasnika navedenih stambenih zgrada, provede tako da pogoduje točno određenim izvođačima.

Tako su okrivljenici od njega tražili da Komunalac u postupku nabave za svaku pojedinu stambenu zgradu uputi pozive za dostavljanje ponuda za obavljanje navedenih usluga onim ponuditeljima na koje ga oni upute, a da će potom ti ponuditelji u skladu s dogovorenim osigurati još dvije ponude drugih ponuditelja te će svoje ponude međusobno uskladiti na način da najpovoljniji ponuditelji budu upravo oni izvođači koje su odredili okrivljenici pri čemu bi se postigle najviše moguće cijene za koje bi se moglo ishoditi sufinanciranje, na što direktor Komunalca nije pristao”, navodi se u priopćenju. 

Podsjećamo, u siječnju ove godine USKOK je izvijestio javnost kako su pod istragom bivši gradonačelnik Požege Darko Puljašić i njegov nekadašnji zamjenik Mario Pilon zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem u namještanju natječaja za energetsku obnovu u Požegi, piše Večernji list.