Društvo

Udruga “Mali princ” – Otvorene novouređene prostorije za još kvalitetniji rad udruge

02-10-2021 • 00:00
Rva

Udruga roditelja, djece i osoba s poteškoćama iz šireg autističnog spektra Požeško-slavonske županije „Mali princ” danas je službeno otvorila svoje novouređene prostorije u Požegi

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Udruga roditelja, djece i osoba s poteškoćama iz šireg autističnog spektra Požeško-slavonske županije „Mali princ” danas je službeno otvorila svoje novouređene prostorije u Požegi

Udruga roditelja, djece i osoba s poteškoćama iz šireg autističnog spektra Požeško-slavonske županije „Mali princ” danas je službeno otvorila svoje novouređene prostorije u Požegi. Uz brojne roditelje i uzvanike, svojim dolaskom rad udruge podržali su gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić te požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Udrugu Mali princ osnovala je skupina roditelja iz Požeško-slavonske županije, a nastala je kao odgovor na brojne poteškoće s kojima se roditelji i njihova djeca svakodnevno susreću. U nepunih godinu dana realizirali su brojne aktivnosti u cilju rješavanja svakodnevne problematike, ali i senzibiliziranja šire javnosti kako bi svako dijete imalo priliku biti ravnopravan član zajednice.

– Uredili smo prostorije udruge, sanirali smo dječje igralište, krenuli smo uređivati našu senzornu sobu, prijavili smo se na projekte koji uključuju brojne radionice i edukacija za roditelje, uspostavili smo suradnju sa srodnim organizacijama, no čeka nas još puno posla. Međutim, mi imamo dobar motiv, a to su naša djeca, naši veliki borci koji zaslužuju svoje mjesto pod suncem. – rekla je predsjednica udruge Danijela Franjetić Medilović.

Prigodnim riječima roditelje, članove udruge i sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

– Čestitam na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a do sada ste vrlo uspješni u tome. Radite dobar posao. Sa strane gradske uprave, sa strane gradskih institucija i s moje strane imat ćete podršku u svemu što radite. Nama su sva djeca interes, pa tako i vaša kojima je možda samo potrebno malo više i malo drugačije pažnje. Stojimo vam na raspolaganju, već smo razgovarali, razgovarat ćemo i dalje i nadam se da ćemo u realizaciji ove krasne ideje biti uspješni. U meni osobno imat ćete sugovornika i pomoć kada god bude zatrebalo. Sretno dalje. – rekao je gradonačelnik.

Rad udruge koja svakodnevno potvrđuje onu prelijepu tvrdnju Malog princa kako se samo srcem dobro vidi, pozdravio je i požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

– Okupili ste se u ovom požeškom prostoru i zračite vedrinom. Radostan sam što sam s vama. Kroz udrugu Mali princ pokrenula se sasvim posebna plemenitost u gradu Požegi. Nabrajati samo što je teško, što je nevaljalo, negativnošću se ispunjati – time samo gomilamo nemoć. A kad počnemo jedni s drugima razgovarati o onome što jest pozitivno, što je moguće – ne možemo do kraja sve ostvariti, naravno jer se upuštamo na područje neizmjernosti. Do kud dobrota? Do neba! Do kamo seže ljubav? Do druge obale…Kroz svoje djelovanje, s obzirom na dobro i plemenito na jedno područje koje je more, koje je daljina, a kroz naše djelovanje postaje blizina. Drago mi je što smo došli posvjedočiti tu i takvu blizinu i plemenitost. Kad nosite ljubav i plemenitost onda se odgađa najbolje. Osjećam da će tako biti i ovdje, ne radi toga što imate lijepe ili manje lijepe prostore nego zato što ste vi ovdje s onim svim što nosite u srcu. Baš tako, udruga Mali prin ide putem srca koje najbolje vidi i najbolje zna. – rekao je biskup.


Svečanosti su nazočili i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, stručni suradnici te prijatelji, donatori i sponzori udruge, a novouređene prostorije koje će omogućiti kvalitetniji rad označile su i početak projekta “Jednaki u različitosti” u koji su se, na jedinstven način, uključili i prijatelji udruge Zvonko Pedić, Mateo Bičanić, Roko Jardas i Leonardo Matijević.