Društvo

Udruga Humanum organizator kampanje borbe protiv nasilja nad osobama treće životne dobi

24-09-2021 • 00:00
Rva

 Javna kampanja pod nazivom "Za osmijeh starijih“

Kampanja se organizira u razdoblju od 27. rujna do 1. listopada 2021. godine.

Udruga za zaštitu i promicanje ljudskih prava Humanum u sklopu projekta „Kutak za sretnije starenje III“, financiranog od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, organizira javnu kampanju borbe protiv nasilja nad osobama treće životne dobi pod nazivom “Za osmijeh starijih”, s ciljem ukazivanja na važnost i problematiku borbe protiv nasilja na osobama starije životne dobi.

Kampanja se organizira u razdoblju od 27. rujna do 1. listopada 2021. godine. U tom će periodu u Ulici sv. Florijana u Požegi biti postavljena izložba plakata, a od 30. rujna i info štand na kojemu će se dijeliti letci i brošure o problemu nasilja, kao i simbolične mašnice ljubičaste boje. Dana 29. rujna 2021., u suradnji s Obiteljskim centrom Požeško – slavonske županije, bit će održana interaktivna edukativna predavanja o problemima i nužnosti borbe protiv nasilja nad osobama starije životne dobi, dok će 1. listopada u povodu Međunarodnog dana starijih biti organizirano prigodno darivanje korisnika dnevnog boravka u Jakšiću.

Uz Udruge Humanum napominju kako su navedena događanja prijavljena i u Nacionalnu kampanju „Hrvatska volontira“ koja se održava 11. godinu za redom.