Društvo

U petak obilježavamo 30 godina od oslobađanja vojarne u Požegi

13-09-2021 • 00:00
Rva

Sedmu godinu zaredom, u petak 17. rujna obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije, te 30 godina od oslobađanja požeške vojarne

Sedmu godinu zaredom, u petak 17. rujna obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije, te 30 godina od oslobađanja požeške vojarne

Sedmu godinu zaredom, u petak 17. rujna obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije, te 30 godina od oslobađanja požeške vojarne.

Program započinje u 10 sati polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, nakon čega slijedi mimohod branitelja i građana do Vojarne 123. brigade, gdje u 11 sati započinje prigodni program.

Organizator je Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, najavio je na današnjoj konferenciji za medije zamjenik županice Ferdinand Troha.

Tom prilikom prisjetit ćemo se 17. rujna 1991. godine, dana kada je nakon četiri dana opsade oslobođena vojarna u našem gradu i prvi puta u povijesti vojarne na jarbolu se zavijorila hrvatska zastava.

– Ponosni smo da se nakon 30 godina možemo prisjetiti i obilježiti dan značajan za naš grad, ulazak branitelja u vojarnu i njeno preuzimanje, čime su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega. – rekao je brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik UDVDR Požeško-slavonske županije, te pozvao sve hrvatske branitelje i građane se pridruže svečanom obilježavanju 17. rujna.