Sport

U nedjelju se u Orahovici održava Državna utrka motokultivatora

24-09-2021 • 00:00
Rva

Već 14. put se u Orahovici održava Državna utrka motokultivatora.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Već 14. put se u Orahovici održava Državna utrka motokultivatora.

 

Već 14. put se u Orahovici održava Državna utrka motokultivatora.Zadnje tri godine ovaj jedinstveni događaj s održava na privatnoj stazi u vlasništvu obitelji Hornung, te obitelji Kostelac koja je također ustupila svoje imanje na raspolaganje. Organizatori ovog događaja su udruga Red vitezova Ružica grada i MX team Orahovica, te portal MX-Cro, a utrka motokultivatora je postala jedan od zaštitnih znakova grada Orahovice

„ Godinama ulažemo ogroman trud da donesemo Orahovici nešto novo. Ova utrka je doista postala poznata nadaleko i naširoko. Ove smo godine, usprkos pandemiji, uspjeli organizirati njeno 14. izdanje. Program je na rasporedu 26.rujna 2021. od 13 sati,  sve se održava na motocross stazi u ulici Vladimira Nazora, nedaleko industrijske zone. U kategoriji motokultivatora vozit će se dvije kategorije, laki i teški motokultivatori. Osim tog bit će i utrka trimra, te utrka kosilica „ – kaže predsjednik udruge Reda vitezova Ružica grada i idejni začetnik ove utrke.

U sklopu motocross weekenda kao događaja osmišljenog u svrhu promocije sporta, vozači će se raspoređivati i puštati u vožnju na stazu u grupama sukladno kubikaži motocikla i iskustvu samog vozača. U svakom slučaju, za sve posjetitelje će biti priređeno atraktivno i zanimljivo nedjeljno popodne puno adrenalina i dobre zabave – ističe jedan od organizatora, Damir Hornung.

I ne preostaje ništa drugo nego sve Vas pozvati u nedjelju popodne u Orahovicu.