Crna kronika

Tuga u Zarilcu i Busnovima: Vladimir i Bruno su za vikend trebali kući

16-07-2021 • 00:00
Rva

U Zarilcu i Busnovima, iz kojih su Vladimir i Bruno Bosanac, zavladala je velika tuga, a suseljani za njih imaju samo riječi hvale

U Zarilcu i Busnovima, iz kojih su Vladimir i Bruno Bosanac, zavladala je velika tuga, a suseljani za njih imaju samo riječi hvale

Dan poslije tragične smrti dvojice građevinskih radnika u Beli, na granici novomarofskog i ivanečkog područja, u Zarilcu i Busnovima tuga, piše Jutarnji list. Poginuli Vladimir (45) i Bruno (22) Bosanac u Varaždin su došli trbuhom za kruhom.

Smrtno su stradali u rano poslijepodne u četvrtak, četvrtog radnog dana ondje, kad su ih poklopili kubici zemlje na posjedu baroknog dvorca Bella II. 

Vladimira Bosanca, tragično preminulog 45-godišnjaka iz mjesta Zarilac, nazvat će “pravom ljudinom”.

– Pravi pošteni, mirni, uzorni obiteljski čovjek koji je živio za svoju obitelj, suprugu i dvoje maloljetne djece, kojima su nastojali osigurati ugodan i normalan život. Vjerujte mi, njega se nije moglo viđati po gostionicama i kafićima, a nikada nisam čuo nijednu grubu riječ iz njegovih usta, pa tako ni psovku. Ma, bio je baš duša od čovjeka – priča nam jedan mještanin Zarilca, koji ni dan poslije tragične vijesti ne može vjerovati što je snašlo njegova sumještanina.

U nedjelju su u Vladimirovu domu pripremali slavlje, kćerkin rođendan.

– Oni su prije par godina već imali veliku obiteljsku tragediju, kad im je preminulo dijete koje je bolovalo od leukemije. Imaju dvoje prekrasne djece, djevojčicu koja ide u srednju školu i dječaka koji još nije krenuo u školu. Što reći! Tuga velika – kaže naš sugovornik i dodaje da je nesretni Vlado nedavno sredio i obiteljsku kuću, uredio fasadu…

– Bio je jako vrijedan i sve što je zaradio ulagao je u uređenje kuće, u život svoje obitelji i sada kada je trebao uživati u tome što je napravio i stekao, završio je na tako brutalan način – rekao je za Jutarnji mještanin Zarilca.

Tuga se nadvila i nad mjestom Busnovi, gdje je živio 22-godišnji Bruno Bosanac, mladić koji je skupa sa svojim prezimenjakom Vladimirom izgubio život u ovoj tragediji.

– Svi su u selu izgubljeni, jer je na tako bizaran način otišao jedan mladi život. On je inače jedinac u obitelji i za oca i majku to je strašan gubitak – izjavio je jedan mještanin Busnova.

Na teren prekrasnog, sada tragedijom obavijenog dvorca poslijepodne je stigao i otac Brune Bosanca, Zlatan, koji radi na drugom terenu u Varaždinskoj županiji.

Vlasnik dvorca, poznati poduzetnik Dubravko Hoić, alfa i omega Calzedonije u Hrvatskoj, zgrožen je tragedijom koja se dogodila pred sam kraj sanacije njegova baroknog zdanja.

Više pročitajte u Jutarnjem listu