Sport

Tomislav Čabraja izabran za novog predsjednika NK Slavonija Požega

27-06-2021 • 00:00
Rva

Za dopredsjednika Slavonije izabran je doktor Vlado Drkulec, a u Izvršni odbor kluba još su izabrani Krešimir Čuljak, Danijel Hel, Ivan Peharda, Ninoslav Parmaković, Nevio Berdi, Leo Pandžić, Petar Živković, Luka Mandić i Krešimir Miškulin, dok je tajnik kluba Krunoslav Prpić

Za dopredsjednika Slavonije izabran je doktor Vlado Drkulec, a u Izvršni odbor kluba još su izabrani Krešimir Čuljak, Danijel Hel, Ivan Peharda, Ninoslav Parmaković, Nevio Berdi, Leo Pandžić, Petar Živković, Luka Mandić i Krešimir Miškulin, dok je tajnik kluba Krunoslav Prpić

U petak je održana izvanredna sjednica Skupštine Nogometnog kluba Slavonija,  sazvana nakon što je proteklog tjedna Izvršni odbor kluba podnio ostavke, čime je kulminirala kriza upravljanja u kojoj se klub nalazio proteklih šest mjeseci.

Dosadašnji dopredsjednik Anto Brkić sazvao je izvanrednu sjednicu Skupštine kluba, na kojoj je za novog predsjednika u četverogodišnjem mandatu 2021. – 2025. izabran uspješni požeški poduzetnik Tomislav Čabraja, vlasnik tvrtke  Elektro-team. 

Za dopredsjednika Slavonije izabran je doktor Vlado Drkulec, a u Izvršni odbor kluba još su izabrani Krešimir Čuljak, Danijel Hel, Ivan Peharda, Ninoslav Parmaković, Nevio Berdi, Leo Pandžić, Petar Živković, Luka Mandić i Krešimir Miškulin, dok je tajnik kluba Krunoslav Prpić.

U svom prvom obraćanju članovima Skupštine novi predsjednik je predstavio plan i program za sljedeće razdoblje, posebno istaknuvši da će svoj rad usmjeriti na poboljšanje infrastrukturnih uvjeta za rad svih kategorija kluba. Također je najavio da je cilj kluba plasman u jedinstvenu 3. HNL koja će se igrati od sezone 2022./2023., kao i igranje 1. HNL s mlađim kategorijama. 

Tomislav Čabraja rođen je 4.7.1974. godine u Požegi. Nogomet je počeo igrati u Nogometnom klubu Dinamo Vidovci-Dervišaga, gdje je i proveo najveći dio igračke karijere. Krajem osamdesetih godina bio je jedno vrijeme i član pionirske kategorije Nogometnog kluba Slavonija, nakon čega se vratio u svoje Vidovce.

U požešku Slavoniju se ponovno vratio u sezoni 2000./2001. kad je bio član prve momčadi koja je te sezone osvojila naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige Požeško – slavonske i vratila se u 3. Hrvatsku nogometnu ligu – Istok. Nakon toga se vratio u vidovački Dinamo gdje je 2008. završio s aktivnim igranjem. 

Za predsjednika Nogometnog kluba Dinamo Vidovci izabran je 2011. te je punih 10 godina proveo na čelu tog kluba sve ove godine, kad ga je zamijenio Jurica Janković. U tih deset godina klupska uprava je pod Čabrajinim vodstvom napravila jako puno na infrastrukturi pa Vidovčanima mogu pozavidjeti i klubovi iz viših rangova natjecanja.

Uređene su svlačionice, klupska kantina i sala kao i tajništvo, a kompletna klupska zgrada je proširena i obnovljena čime je cijeli Sportsko – rekreacijski centar u Vidovcima dobio potpuno novi i ljepši izgled. Napravljen je i malonogometni teren s umjetnom travom kao i još jedan pomoćni teren srednjih dimenzija, a oba ta igrališta kao i glavni teren su pokriveni najmodernijom LED rasvjetom. Uz to je postavljen i elektronski semafor kao i nove kućice za rezervne igrače koje su i prebačene na južnu stranu glavnog terena dok su prije bile na sjevernoj strani.

Tomislav Čabraja je i dopredsjednik Požeškog športskog saveza kao i dopredsjednik Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije.