Društvo

Tehnička škola Požega domaćin mobilnosti u Hrvatskoj

11-11-2021 • 07:11
Slavenko Čuljak
U navedenome projektu sudjeluju škole iz pet zemalja: Estonija, Turska, Slovenija, Italija i Hrvatska

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Tehničkoj školi u Požegi Erasmus+KA2 projekt školskog partnerstva, kojemu je opći cilj poticanje izvrsnosti i inovacija u obrazovanju, istražiti i primijeniti učinkovite inovativne metode učenja. Kvalitete koje će učenici steći preklapaju se sa sposobnostima koje danas zahtijeva poslovni svijet, a projekt je osmišljen sa ciljem da poboljša stjecanje osnovnih vještina učenika koji će biti upoznati s ključnim principima i komponentama projektnog učenja.

U navedenome projektu sudjeluju škole iz pet zemalja: Estonija, Turska, Slovenija, Italija i Hrvatska, a Tehnička škola iz Požege kao jedan od sudionika, od 09. do 15. studenog, domaćin je mobilnosti u Hrvatskoj. Jučerašnjem prijemu u Velikoj vijećnici Županije prisustvovalo je oko dvadesetak članova projekta, uključujući učenike i nastavnike, a sve nazočne, u ime Požeško-slavonske županije pozdravio je te poželio dobrodošlicu zamjenik županice Ferdinand Troha.

– Naša županija jedna je od najstarijih županija u Republici Hrvatskoj koja ima više od osam stoljeća dugu povijest, a ono s čime se također ponosimo je bogata povijest obrazovanja u našoj županiji. Vjerujem da je naša Tehnička škola dobar domaćin te vam želim da iz naše županije ponesete sa sobom lijepa iskustva.–, rekao je zamjenik Troha čestitavši svima na navedenome projektu.

Ispred Tehničke škole nazočni su bili ravnatelj Zoran Galić i profesorica Marina Mirković.