Gospodarstvo

Spin Valis na festivalu Dani Orisa u Zagrebu

19-11-2021 • 13:33
Tena Protić
Poduzeće Spin Valis iz Požege, ovog vikenda sudjeluje na festivalu Dani Orisa koji se održava 20. i 21. studenoga 2021. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Poduzeće Spin Valis iz Požege, ovog vikenda sudjeluje na festivalu Dani Orisa koji se održava 20. i 21. studenoga 2021. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Tamo će predstaviti svoj projekt „Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda CEKOM SPIN“, kojim žele se razviti inovativni proizvodi iz masivnog drva u kombinaciji s drugim materijalima.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. siječnja 2019. do 31. prosinca 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 118.635.689,57 HRK, i sufinanciran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je poduzeće Spin Valis d.d. Partneri na projektu su mali poduzetnik Kuzmić d.o.o. i mikro poduzetnik Igla, krojački obrt.

Program će započeti 20. 11. u 10 sati. Istovremeno s održavanjem uživo, Dani Orisa moći će se pratiti i na online platformi, na kojoj će se izravno prenositi sva predavanja i događanja u Dvorani Lisinski, a bit će dostupni i za ponovno pregledavanje. Online platforma počet će s emitiranjem 20. 11. u 10 sati i njezin će sadržaj biti dostupan sve do utorka 23. 11., do 9 sati. Ulaznice možete kupiti ovdje.

Osnovni cilj CEKOM SPIN projekta je razvoj Centra kompetencija, te provedba istraživačko-razvojnih projekata u cilju razvoja inovativnih i konkurentnih proizvoda, procesa i usluga za komercijalizaciju u području industrije namještaja od masivnoga drveta. Cilj je zajednice prijavitelja podići vlastite kapacitete za istraživanje i razvoj, te time posredno utjecati i na konkurentnost i prepoznatljivost cijeloga hrvatskoga drvno-prerađivačkoga sektora na globalnom tržištu.

Djelovanje CEKOM SPIN-a primarno je usmjereno na razvoj novih i inovativnih proizvoda od masivnoga drveta u kombinaciji s drugim materijalima korištenjem novih koncepata interdisciplinarnog umrežavanja specijalističkih znanja i iskustava visokoobrazovanih sudionika i odgovarajuće infrastrukture i opreme.

Prema kategorijama, ključne ciljne skupine CEKOM SPIN-a obuhvaćaju:

male i srednje poduzetnike, te njihove stručnjake koji će sudjelovati u implementaciji i provedbi IRI (istraživanje, razvoj, inovacije) projekata korištenjem infrastrukture i opreme unutar CEKOM SPIN-a

veliku industriju, poglavito drvno-prerađivački sektor (proizvodnja finalnoga drvenog namještaja) s posebnim usmjerenjem ka komplementarnome objedinjenom nastupu i razvoju novih inovativnih i integriranih proizvoda (linija namještaja + linija poda + unutarnji elementi) 

akademsku i istraživačko-razvojnu zajednicu, uključujući hrvatska i inozemna sveučilišta, institute i ostale obrazovne te istraživačke ustanove koje razvijaju inovativne projekte i/ili održavaju obrazovne/studijske programe iz srodnih sektora

kreativnu i kulturnu industriju, poglavito područja industrijskoga dizajna, interijera i arhitekture, ali i područja koja sudjeluju u promociji proizvoda kao što je dizajn vizualnih komunikacija, fotografija, film i interaktivni dizajn

studente i učenike koji će sudjelovati u stručnim studijskim programima komplementarnih fakulteta i institucija i/ili strukovnih škola, te koristiti CEKOM SPIN kao mjesto stručnog usavršavanja i praktičnoga rada na stvarnim razvojnim projektima.