Crna kronika

Rezultati pojačanih mjera u prometu

14-12-2021 • 07:15
Rva
Izvješće PU požeško-slavonske, ovog vikenda su provedene pojačane mjere u prometu.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 70 prekršaja, od čega ističemo jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, četiri prekršaja  nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 31 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 10. prosinca 2021. u 23 sata u mjestu Jakšić, gdje su policijski službenici  prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 24-godišnji vozač koji se kretao brzinom većom od dopuštene u naselju, pod utjecajem alkohola od 1,46 promila, te bez vozačke dozvole. 24-godišnjem vozaču izdan je prekršajni nalog na novčani iznos od 15 500,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca.