Crna kronika

Rezultati pojačanih mjera u prometu

29-11-2021 • 10:42
Rva
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 53 prekršaja

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 53 prekršaja, od čega ističemo jedan prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje, pet prekršaja  nekorištenje sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 26 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 26. studenoga 2021. oko ponoći u mjestu Gradac u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil kojim je upravljao 41-godišnjak koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, te je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1,70 promila, 42-godišnjak koji je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 10 600,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca.