Kultura

Proglašeni najčitatelji Gradske knjižnice Požega

17-12-2021 • 17:29
Tena Protić
Gradska knjižnica Požega održala je danas 16. po redu dodjelu nagrada svojim najvjernijim čitateljima

Gradska knjižnica Požega održala je danas 16. po redu dodjelu nagrada svojim najvjernijim čitateljima. Pred sam kraj ove, za Knjižnicu povijesne godine u kojoj je, nakon 175 godina knjižnične djelatnosti, nova Knjižnica otvorila svoja vrata korisnicima, po drugi put u istoj godini održava se ovaj tradicionalni program. Nakon što je 19. ožujka održana dodjela nagrada Najčitateljima privremene Knjižnice čime je zatvoreno poglavlje rada knjižnice u privremenom prostoru, danas su nagrađeni najistaknutiji korisnici u prvom poglavlju najnovije povijesti požeškog središta kulture, od trenutka otvorenja nove Knjižnice. Nagrade su dodijeljene u 12 kategorija, a nagrađeno je ukupno 26 korisnika.

Najčitatelji Odjela književnosti u 2021. godini su Tomislav Stasny i Jasna Čmelar. Najčitatelji Dječjeg odjela su Leina Filotaš, Šimun Šostar, Alana Baričević, Roko Brekalo i Leona Matković, Najčitatelji Znanstvenog i studijskog odjela su Julijana Lukačić, Nola Raguž, Zvonko Vujnović i Melita Novak. Najčitatelji Odjela za mlade i multimediju su Iva Kovačević, Matija Josipović, Davor Muljević i Jakov Brus Škrljac.

Najsuradnici Knjižnice su Marijana Ćorluka, Kristina Stankijević Balenović, Antonio Abramović i Vesna Matković, a Nesuradnja s drugom ustanovom ostvarena je s Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Požege. Tu je i najslušatelj građe za slijepe i slabovidne Slobodan Jevtović, Najčitatelj e-knjige Franjo Crnčić, Najvjerniji korisnik Silvio Adžić, Najčitatelj iz Petrinje (grada s kojim je Knjižnica ostvarila suradnju nakon katastrofalnog potresa) Slađana Herceg Bjelac, Najobitelj Obitelj Zrinščak te Najkorisnik nove Knjižnice Branka Fržović.

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić koji je uručio nagradu najmlađoj korisnici Leini Filotaš, a u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Požega s kojom Knjižnica ima dugogodišnju izvrsnu suradnju.

pozega.hr