Sport

Požega: Vatreni vikend na Glavici, danas veliko finale Prvenstva Hrvatske

12-09-2021 • 00:00
Rva

Danas je posljednja utrka sezone, prve vožnje su u 13 sati

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Danas je posljednja utrka sezone, prve vožnje su u 13 sati

Velike borbe i sjajne vožnje obilježile su prvi dan utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u motociklizmu za kategorije cestovnih motocikala i oldtimere. Kultna staza Glavica okupila je motociklističku kremu u završnici ovogodišnje sezone, a lijepo vrijeme omogućilo je sportska nadmetanja i pravi užitak za okupljene gledatelje.

Utrku je otvorio gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić, nakon čega su krenule i prve vožnje. Neki vozači osigurali su naslove, a vidjeli smo i nekoliko pobjeda vozača požeških klubova.

U disciplini oldtimer motocikala, pobjednik utrke klase 9 je Vjekoslav Pavelić, član MK Sokol Požega, dok je Davor Grgan, član MK Požega Promet utrku završio na drugom mjestu. Ovo je bila jedna od najzanimljivijih utrka dana, a odluka o prvaku bit će na sutrašnjoj utrci. U ukupnom poretku vodi Davor Grgan, no izglede za naslov ima i Vjekoslav Pavelić.

Pobjednik klase 7 je Mihaly Nemeth iz MK Požega Promet, a u istoj klasi Miroslav Peklić iz MK Sokol je zauzeo četvrto mjesto. Miroslav Peklić osigurao je ovim bodovima drugo mjesto u ukupnom poretku, bez obzira na sutrašnji rezultat. Njegov brat Mario Peklić je pobjednik klase 6, član MK Sokol Požega, koji je ovom pobjedom potvrdio naslov prvaka u ovoj klasi.

Dva vozača imaju požeški klubovi u klasama cestovnih motor utrka. U jačoj klasi 1000 SST član MK Požega Promet Dejan Blažević bio je peti, dok je u klasi 600 SST sjajni mladi vozač Antonio Čiko, član MK Sokol, zauzeo treće mjesto. Čiko je ovim rezultatom osigurao treće mjesto na kraju sezone.

U poretku klubova u kategoriji oldtimera MK Sokol osvojio je treće mjesto, dok je MK Požega Promet bio sedmi. Prvo mjesto u poretku timova u kategoriji oldtimera prvo osvojio je AC Radić Požega. I na kraju, u poretku klubova cestovnih moto utrka, peto mjesto za MK Sokol, a sedmo mjesto MK Požega Promet.

Sutra nas očekuje drugi dan Otvorenog prvenstva Hrvatske, ujedno i posljednja utrka sezone u ovim disciplinama. Prijepodne je warm up, dok je svečano otvaranje u 13 sati, nakon čega slijedi devet utrka. Današnje utrke definitivno su dobar poziv svima da nedjeljno poslijepodne provedu na Glavici.