Društvo

Požega: Obilježen Dan policije

28-09-2021 • 00:00
Rva

Policijska uprava požeško-slavonska obilježila je svoj dan

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Policijska uprava požeško-slavonska obilježila je svoj dan

I ove godine, uvažavajući trenutnu situaciju uz dosljedno poštivanje svih epidemioloških mjera, a u cilju suzbijanja epidemije, odlučeno je da se svečano obilježavanje Dana policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj neće održati na uobičajeni način kao prijašnjih godina.

Danas s početkom u 9:30 sati ispred Spomen obilježja na Trgu 123. brigade, načelnik Policijske uprave Željko Grgić je sa suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a, nakon čega je u crkvi sv. Lovre u Požegi održana sveta misa za sve poginule pripadnike MUP-a koju je predvodio vlč. Marijan Pavelić. Potom su zapaljene svijeće kod zgrade policije na Spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”.

U nastavku dana u prostorijama PU požeško-slavonske načelnik PU Željko Grgić pozdravio je prisutne i naglasio da mu je iskreno žao zbog ovogodišnjeg načina obilježavanja, jer su imali što reći i pokazati, te da su rezultati dobri u svakom segmentu njihova posla, što je opet rezultat rada i zalaganja svih zaposlenika PU.

Za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je 17 djelatnika te im čestitao i izjavio da je jasno zašto su baš oni pohvaljeni, a odgovor je jednostavan, zbog njihovog pristupa radu, ozbiljnosti kojom su pristupali svojim obvezama, njihovoj učinkovitosti ali i njihovim ljudskim osobinama kao skromnost i poštenje.

Pohvaljeni su sljedeći djelatnici:

Služba kriminalističke policije: Tihomir Srnović i Davor Miletić,
Policijska postaja Požega: Mario Klanfar, Josip Komadan i Marko Veselin,
Policijska postaja Pleternica: Ivan Škoda, Ivan Haliž i Nevenka Hrmić,
Policijska postaja Pakrac: Darko Demartini i Ivan Bosanac,
Operativno komunikacijski centar policije: Ivica Šporčić,
Interventna jedinica policije: Denis Berdi i Barbara Čutura,
Odjel za upravne poslove: Mirjana Mitrović I Ružica Šćuric,
Odjel materijalno-financijskih poslova: Željka Potnar i Dražen Majetić.


 
Na kraju je načelnik Grgić čestitao Dan policije i zaštitnika sv. Mihaela, a svima poželio svako dobro u životu i daljnjoj karijeri.