Crna kronika

Požega: Dvadesetdvogodišnjak zaradio kaznu od 14.700 kuna

20-12-2021 • 10:12
Rva
Samo za odbijanje uzimanja krvi i urina kazna je 10 tisuća kuna

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 97 prekršaja, od čega ističemo pet prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, 11 prekršaja  nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 47 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 18. prosinca 2021. u 00,35 sati u Požegi u Njemačkoj ulici, gdje su policijski službenici  prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 22-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,54 promila, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od 3 000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca, isti je upravljao vozilom kojem je važnost  prometne dozvole istekla do 15 dana za što mu je izdana obavijest o počinjenom prekršaju u iznosu od 700,00 kuna, vozač se odbio podvrgnuti ispitivanju ili liječničkom pregledu odnosno uzimanju krvi i urina za što mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 10 000,00 kuna, vozač je naglo smanji brzinu kretanja vozila bez da je postojala neposredna opasnost za što mu je izdana obavijest o počinjenom prekršaju u iznosu od 1 000,00 kuna