Scena

Pobjednik Fišijade u Pleternici Ivica Skeledžija iz Brodskog Drenovca

17-09-2021 • 00:00
Rva

Pleternička Fišijada okupila je danas četrdesetak fiš-majstora iz cijele Slavonije, a ukusnim ribljim poslasticama nisu odoljele ni stotine građana i gostiju

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Pleternička Fišijada okupila je danas četrdesetak fiš-majstora iz cijele Slavonije, a ukusnim ribljim poslasticama nisu odoljele ni stotine građana i gostiju

Pleternička Fišijada okupila je danas četrdesetak fiš-majstora iz cijele Slavonije, a ukusnim ribljim poslasticama nisu odoljele ni stotine građana i gostiju.

Vrijeme je bilo blagonaklono kuharima do predavanja uzoraka, nakon čega je ljetna kiša potjerala sudionike pod kišobrane i šatore. To nije umanjilo raspoloženje niti gužvu za riblje polovice, a za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši. Turistički vlakić je od 17 do 19 sati besplatno vozio gradom goste, dok su se na štandovima mogli naći domaći proizvodi i rukotvorine.

Stručna komisija imala je pune ruke posla, čije je rezultate predstavio član komisije Zdenko Došen.

Treće mjesto na ovogodišnjoj pleterničkoj Fišijadi osvojio je Ivan Sever iz Velike Kopanice, kome je pehar i priznanje uručio općinski načelnik susjedne Općine Jakšić Ivica Kovačević.

Drugo mjesto ove godine pripalo je višestrukom pobjedniku pleterničkih Fišijada te državnom prvaku Josipu Antoloviću iz Beravaca, nagrađenom od gradonačelnice Pleternice Marije Šarić.

A pobjednik ovogodišnje Fišijade u Pleternici je Ivica Skeleždija iz Brodskog Drenovca, ispred ŠRD „Mrena“ Brodski Drenovac. Njemu je priznanje i veliki pehar uručila požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

– Unatoč kiši ne manjka veselja, dobrog raspoloženja, okupljanja i zajedništva, i u tom kontekstu želim da cijela ova večer takva bude. Lijepo se provedite u Pleternici, uživajmo u svim manifestacijama koje organiziraju naše udruge na području Pleternice i cijele Požeško-slavonske županije. – poručila je županica Antonija Jozić.