Sport

Plamene ušle u Final Four Kupa Ružice Meglaj-Rimac

31-01-2021 • 00:00
Rva

Najveći klupski uspjeh u Kupu Ružice Meglaj-Rimac ostvarile su danas košarkašice ŽKK Plamen Požega, pobijedivši na svom parketu Zagreb rezultatom 88:76 i plasiravši se u završnicu, među četiri najbolje ekipe, tzv. Final Four

Najveći klupski uspjeh u Kupu Ružice Meglaj-Rimac ostvarile su danas košarkašice ŽKK Plamen Požega, pobijedivši na svom parketu Zagreb rezultatom 88:76 i plasiravši se u završnicu, među četiri najbolje ekipe, tzv. Final Four

Najveći klupski uspjeh u Kupu Ružice Meglaj-Rimac ostvarile su danas košarkašice ŽKK Plamen Požega, pobijedivši na svom parketu Zagreb rezultatom 88:76 i plasiravši se u završnicu, među četiri najbolje ekipe, tzv. Final Four.

Najveći je to rođendanski poklon dugogodišnjem treneru Vladimira Englmanu, koji danas slavi okruglih 60 godina. Evo kako je on vidio današnju utakmicu.

– Obje ekipe ušle su prilično nervozno u utakmicu, s obzirom na važnost, jer je kup i nema popravka.

Prvo poluvrijeme igralo se u grču, dosta loša obrana, dok je protivnik u ovoj utakmici pogodio više trica nego u cijelom prvenstvu. La Mama prvo poluvrijeme nije postojala, no dobili smo s pola koša.

U nastavku smo digli obranu, riskirali, krenulo je i La Mamu, nisu imali rješenja za nju. Otišli smo u trećoj četvrtini na deset poena razlike i to održavali.

Moram reći da je Glomazić odigrala odlično dok nije išlo La Mami i pet minuta prvog poluvremena nas je ona držala na životu. Carter i Ivezić su danas odigrale na svom nivou, a Vojvodić je zabila trice kad je trebalo.

Sve u svemu dobra utakmica, puno taktičkog nadmudrivanja, sve obrane smo isprobali i mijenjali, i mi i oni. – zaključuje Englman.

Statistički, La Mama je pogodila 28 poena, Ivezić 25, Carter 12, Vojvodić 11, a Glomazić i kapetanica Bašić po 6 poena. La Mama je statistici dodala i 11 skokova, a Ivezić 10.

Osim Plamenih u Final Four plasirao se Dubrovnik, koji slovi za favorita osvajanja dvostruke krune. Preostala dva sudionika odlučit će se između Pule i Murse te Medveščaka i Šibenika. Završnica kupa igra se 10. i 11. travnja vjerojatno u Dubrovniku.

Što se tiče prvenstva, krenuo je drugi dio sezone, a Plamen Požega je u Ligi za ostanak Premijer ženske lige. Već uobičajeno je da Plamene ekipu slažu do sredine sezone, pa je tako bilo i ove godine.

– Mi smo imali nesreću da nismo imali sponzora koji su nam se pojavili tek pred početak prvenstva. Nismo mogli birati roster, došle su nam dvije Amerikanke, potpuno nespremne,  tek smo u studenome uspjeli riješiti papire za Kongoanku La Mamu. Uz sve to, Ivezić je ozlijedila nos, što se odrazilo na tri utakmice.

S ovom ekipom danas bi ovog trenutka igrali Ligu za prvaka, no i u Ligi za ostanak bit će jakih utakmica. Danas smo dobili Zagreb, no trebamo ih dobiti još dvije utakmice u prvenstvu. Bit će tu svega, ali mislim da se nećemo dovesti u situaciju da se borimo za ostanak. – optimističan je bio Vladimir Englman.

Plamenim djevojkama želimo da samopouzdanje iz ove utakmice prenesu i u nastavak sezone, te budu iznenađenje Final Foura u travnju.