Sport

Pada zimski zastor na trećeligaše: Gdje su Slavonija, Kutjevo i Slavija?

28-11-2021 • 08:02
Slavenko Čuljak
Ovog vikenda igra se posljednje jesensko kolo 3. Hrvatske nogometne lige istok

Ovog vikenda igra se posljednje jesensko kolo 3. Hrvatske nogometne lige istok. Još u petak su u Velikoj županijski derbi odigrali Slavonija i Kutjevo u utakmici bez pogodaka, dok je treći predstavnik s područja Požeško-slavonske županije Slavija na svom terenu u derbiju začelja jučer poražen od Čepina s 2:0.

Gledajući na prvi dio sezone najviše zadovoljstva može imati Slavonija. Nakon lošeg ulaska u prvenstvo krenuli su nizati dobre rezultate i dogurali do gornjeg dijela tablice, pa će proljeće dočekati oko petog mjesta. Ne treba zaboraviti da su Požežani cijeli prvi dio sezone odigrali na tuđim igralištima.

Mirnu zimu imat će Kutjevčani u sredini poretka, no i njima će dobro doći pauza jer u zadnje tri utakmice nisu postigli niti pogotka i uzeli su samo bod.

Pleternička Slavija mora puno ozbiljnije odigrati proljetni dio prvenstva, a možda se tijekom stanke i pojačati žele li zadržati trećeligaški status. Klub koji iza sebe ima jaku podršku i velike infrastrukturne planove sigurno nije opravdao očekivanja i do kraja sezone najvažnije im je da osiguraju ostanak.