Društvo

Otvorena izložba “Prilika za sve” učenika OŠ Julija Kempfa

10-12-2021 • 10:57
Tena Protić
Riječ je o projektu koji se provodi već sedam godina, s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s posebnim potrebama, te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja.

Otvorena je humanitarna izložba radova učenika osnovne škole Julija Kempfa nastalih iz projekta “Prilika za sve”.  Riječ je o projektu koji se provodi već sedam godina, s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s posebnim potrebama, te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja.

Izložba je postavljena u dvorani Sokol, a svaki

Više o samom projektu rekla je ravnateljica škole Kornelija Sabljak.

„Prilika za sve je projekt u kojem surađuju učenici s teškoćama u razvoju koji pohađaju posebne odjele i obrazovno odgojne skupine osnovne škole, zajedno sa svojim kolegama iz redovnog odjeljenja.“

„Na štandovima se može vidjeti niz ukrasa i predmeta koje su izradili, svi zajedno rade u školskoj zadruzi istog naziva „Prilika za sve“. Vrlo mi je drago da nakon dvije godine opet možemo održati ovaj sajam u živo, jer projekt traje dugih sedam godina.“ – rekla je ravnateljica.

Izložbu je uz par riječi otvorila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

„Zahvaljujem se organizatorima ove prodajne izložbe humanitarnog karaktera, a to su naši voditelji učeničke zadruge, učitelji rehabilitatori i svi ostali učitelji uz ravnateljicu, a najviše našu učenici koji su svojim marljivim ručicama izradili ove proizvode. Želim vam uspješan nastavak rada i da ustrajete unatoč svim teškoćama na koje nailazite, te da sve što radite, radite s puno ljubavi.“ – rekla je pročelnica Petrović.

Izložba je osim učenika osnovne škole Julija Kempfa, okupila i učenike susjednih škola, osnovne škole Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića, te učenike Katoličke osnovne škole, koji su kupnjom ukrasa doprinijeli humanitarnoj akciji.