Društvo

Okusi jeseni zamirisat će ove subote Požegom

09-11-2021 • 12:31
Tena Protić
Predstavljen je program gastro manifestacije „Okusi jeseni“ koja se održava ove subote u Požegi. Miris kestena i zvuk tamburice bit će prisutan i ove godine u požeškoj pješačkoj zoni  s početkom u 10:00 sati, pa sve do 14:00 sati, uz požeško Martinje i ceremoniju krštenja mošta.

Predstavljen je program gastro manifestacije „Okusi jeseni“ koja se održava ove subote u Požegi. Miris kestena i zvuk tamburice bit će prisutan i ove godine u pješačkoj zoni  s početkom u 10:00 sati, pa sve do 14:00 sati, uz požeško Martinje i ceremoniju krštenja mošta.

„Malo je krajeva koji su tako prekrasni u ovo godišnje doba, a Slavonija je baš takva, puna boje, okusa, mirisa. Slavonac opijen tom ljepotom, pun ponosa organizira ovakve manifestacije s kojima želi u zajedništvu, s prijateljima, podijeliti ono što je najbolje kao plod cjelogodišnjeg rada stiglo s polja i vinograda.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević.

„Na martinjskom tjednu već dugi niz godina turistička zajednica okuplja različite proizvođače i uz tradicionalno Martinje nudi svojim posjetiteljima vrhunske domaće proizvode i slastice pod nazivom „Okusi jeseni“.  U 12:30 sati očekuje nas ceremonija krštenja mošta na kojoj će naš vinski kardinal Vlado Bauer, prenijeti svoje ovlasti na vinskog biskupa Borisa Benčića, te naravno odabrati vinskog kuma.“ – rekla je direktorica Podoljak.

Pozvala je sve Požežane, da subotnje dopodne provedu u pješačkoj zoni uz Okuse jeseni i požeško Martinje. Manifestacija je u organizaciji turističke zajednice Grada Požege uz Grad Požegu.

„Ove godine očekuje se oko 40 izlagača s područja Slavonije i Baranje koji nude suhomesnate proizvode, sir, med, džemove, zimnicu, domaće kolače, rukotvorine, pletene proizvode, zlatovez, suvenire i naravno vino. Izlagači ove gastro manifestacije brojna su obiteljska gospodarstva, kreativne udruge, domaće radinosti i škole. Također, pridružuje im se i Komunalac Požega koji je velika pomoć na svim našim manifestacijama, a imat će edukativan štand o odvajanju otpada. „ – dodala je direktorica Silvija Podoljak.