Sport

Odlični požeški rezultati na EP u mažoretu i EP u twirlingu

25-10-2021 • 00:00
Rva

Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega vratili su se s 24. Europskog prvenstva u mažoretu i 34. Europskog prvenstva u twirlingu

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega vratili su se s 24. Europskog prvenstva u mažoretu i 34. Europskog prvenstva u twirlingu

Požeške mažoretkinje i Twirling klub Požega vratili su se s 24. Europskog prvenstva u mažoretu i 34. Europskog prvenstva u twirlingu, koje se od 20. do 24. listopada održalo u Poreču. 

Organizator Europskog prvenstva u mažoretu bio je Hrvatski savez mažoretkinja, a sudjelovalo je jedanaest zemalja: Engleska, Španjolska, Francuska, Italija, Češka, Rusija, Slovačka, Slovenija, Bugarska, Rumunjska i Hrvatska.

Požeške mažoretkinje osvojile su naslov europskih prvakinja u svim grupnim koreografijama: Exhibition mlađi juniori, Exhibition seniori i Showtwirl grupa seniori. U kategoriji Showtwirl solo mlađi juniori Nia Barišić osvojila je četvrto mjesto, dok je Eva Krizmanić bila šesta. U kategoriji Showtwirl solo youth Lora Ledić bila je četvrra, Showtwirl solo senior Adrijana Jurić drugo mjesto, a Benjamin Iličić četvrto mjesto, Showtwirl duet mlađi juniori Bruna Botički i Eva Krizmanić drugo mjesto, Showtwirl duet kadeti Nia Barišić i Lora Ledić drugo mjesto, Showtwirl duet juniori Tanja Dragaš i Nikolina Pataki šesto mjesto, dok su u kategoriji Showtwirl duet seniori Benjamin Iličić i Adrijana Jurić osvojili prvo mjesto!

U petak je započelo i Europsko prvenstvo u twirlingu, u organizaciji Hrvatskog twirling saveza, koji broji oko 850 članova i član je Hrvatskog olimpijskog odbora. Natjecanje je otvorila predsjednica saveza Marina Mihelčić.

Požeški twirleri, također u konkurenciji jedanaest zemalja, postigli su odličan rezultat. Lora Ledić i Benjamin Iličić u kategoriji Duo na zadanu glazbu osvojili su drugo mjesto. Nia Barišić u solo kadetima bila je četvrta, Hana Ledić u solu juniori peta, Benjamin Iličić u zadanoj glazbi peto mjesto, a u slobodnoj koreografiji šesto mjesto. Team juniori zauzeo je drugo, a tim seniori treće mjesto.

„Veselimo se uspjehu u ovom izuzetno zahtjevnom športu, jer je teško u uvjetima niskih dvorana postići ovako visoke rezultate. Zahvaljujemo se Športskom Savezu za svaki omogućeni termin u dvorani Tomislav Pirc i Gradu Požegi. Svi su sa natjecanja otišli testirani i negativni što nam je ovo natjecanje kao organizatoru učinilo još uspješnijim.“, izjavila je Marina Mihelčić.