Gospodarstvo

Nove potpore za poduzetnike i poljoprivrednike u Pleternici: Na proračunskih milijun kuna potpora gotovo 4 milijuna investicije u gospodarstvo

22-12-2021 • 18:17
Rva
Ulaganja u Slavoniju od sada će biti sufinancirana sa 25 posto većom potporom, te sada za mala poduzeća potpora raste na 75 posto bespovratnih sredstava

Dugogodišnja gradska ulaganja i potpore poduzetnicima potiho stvaraju nove vrijednosti, a tome najbolje svjedoči činjenica o ovogodišnjih milijun kuna potpora za preko 40 poduzetnika koji su zajedno uložili gotovo 4 milijuna kuna. No, niti pleternički poljoprivrednici nisu ostali bez potpora. Tako je na nedavnom potpisivanju ugovora ova godina zaključena i sa gotovo 600 tisuća kuna potpora u tom segmentu gospodarstva.

– Na nedavnom druženju sa poduzetnicima prezentirali smo između ostalog i rast poduzetnika i obrnika, napomenula sam i tada i sada da je to zajednički rad svih nas, ali svakako najviše hrabrost pojedinca da otvori svoj obrt ili poduzeće u ova izazovna vremena i na taj način stvori nove vrijednosti. Uz porast broja gospodarskih subjekata bilježimo i porast broja zaposlenih u trgovačkim društvima, 90 zaposlenika više u odnosu na 2020.- rekla je u uvodnom govoru, prilikom potpisa ugovora za potpore, Marija Šarić, gradonačelnica Pleternice.

Dodala je i kako ovakav vid potpora ide i u idućoj godini. – Financijske potpore su samo dio onoga što mi stavljamo na raspolaganje svima koji se žele razvijati svoj posao. Uz industrijsku zonu imamo i naš Poduzetnički centar Pleternica koji skrbi da svi poduzetnici dobiju prave informacije vezano uz sve mogućnosti koje imaju – zaključuje.

Napomenimo i kako se očekuju novi natječaji za poduzetnike u idućoj godini s jednom bitnom razlikom, ulaganja u Slavoniju od sada će biti sufinancirana sa 25 posto većom potporom, te sada za mala poduzeća potpora raste na 75 posto bespovratnih sredstava.