Crna kronika

Neprilagođena brzina i poledica uzrokovale prometne nesreće

09-12-2021 • 11:05
Rva
Izvještaj iz PU požeško-slavonske za prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Vozačima je na mjestu događaja uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama

U srijedu 8. prosinca 2021. oko 17.45 sati u Pleternici u Ulici Stjepana Radića, 37-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,51 promil upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, pretjecao je osobni automobil marke „Peugeot“, požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak koji je preko pune uzdužne crte skretao ulijevo na autobusno ugibalište.

37-godišnjak se nije uvjerio  da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je udario u bočnu stranu „Peugeota“. Nakon udara „Peugeot“ je odbačen na nogostup nakon čega je udario u stablo i ogradu u vlasništvu 56-godišnjaka. Protiv 37-godišnjaka slijedi  prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 29-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Neprilagođena brzina i poledica

U četvrtak 9. prosinca 2021. oko 3.25 sati u mjestu Ivandol, 37-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Chevrolet“, požeških registarskih oznaka, nije brzinu prilagodio stanju i osobinama kolnika (poledica) te je izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u putni kanal. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog.


Istoga dana, oko 3.35 sati također u mjestu Ivandol, 69-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volvo“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je vozilom s kolnika u putni kanal i udario u bočnu stranu osobnog automobila marke „Chevrolet“, a koji se nalazio u kanalu budući da je prethodno sletio.

Budući da pravna osoba nadležna za održavanje ceste nije vodila brigu i poduzela primjerene mjere glede omogućavanja odvijanja sigurnog i nesmetanog prometa, počinila je prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.