Scena

Napunjene festivalske butelje, prvi glasnici Aurea Festa Požega

23-08-2021 • 00:00
Rva

Dugogodišnja suradnja Aurea Festa Požega i vinarije Kutjevo d.d. nastavljena je i ove godine, punjenjem festivalskog vina u Kutjevačkom podrumu

Content photo Content photo Content photo Content photo

Dugogodišnja suradnja Aurea Festa Požega i vinarije Kutjevo d.d. nastavljena je i ove godine, punjenjem festivalskog vina u Kutjevačkom podrumu

Požeški festival nezamisliv je bez vrhunske vinske kapljice. Dugogodišnja suradnja Aurea Festa Požega i vinarije Kutjevo d.d. nastavljena je i ove godine, punjenjem festivalskog vina u Kutjevačkom podrumu.

– Ovaj festival daleko je najveći promotor cijelog kraja. Za ovogodišnje festivalsko vino pripremili smo vrhunsku graševinu berbe 2020. godine, šampiona Festivala graševine, i najprodavaniju vrhunsku butelju hrvatskog vinarstva. Drugo vino je Maximo nero berbe 2016., bordoška kupaža sorti cabernet sauvignon, merlot i syrah. To su vina koja su pobrala velike nagrade sa brojnih natjecanja. Čestitam kolegama iz Aurea Festa Požega što su uspjeli organizirati festival na visokom nivou, a nadam se da se od iduće godine vraćamo u pravom sjaju bez restrikcija. – rekao je Dino Galić, član uprave Kutjeva d.d.

– Čast mi je da smo ponovno na ovom mjestu i da festival započinjemo kako to radimo godinama. Raduje nas da će se i ove godine, u nešto boljem okruženju nego prošle, festival održati i da će se tradicija nastaviti. Vidimo se od petka do nedjelje u Požegi. – kazao je ispred organizatora festivala direktor Aurea Festa Požega Ivan Bunjevac.

– Požeški glazbeni festival tamburaške glazbe je doista požeški brend, sljubljen s brendom cijelog ovog kraja, vinogradarstvom i podrumarstvom, u čemu prednjači najstarija institucija područja Kutjevo d.d.. U toj simbiozi imamo jednu krasnu priču – tamburu i vrhunska vina. Čestitam Turističkoj zajednici Grada Požege i Udruzi Aurea Fest što su uspjeli u ovim neuobičajenim okolnostima organizirati festival da se tradicija ne prekine. – izjavio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

– Uistinu se veselim početku jedne prekrasne manifestacije koja traje pune pedeset i dvije godine na području grada Požege, grada bogate povijesne i kulturne baštine, ali isto tako grada koji je poznat po pjesmama, tamburi i po festivalu koji ime Požege pronosi diljem Lijepe naše i šire. Pozivamo sve ljude dobre volje da nakon ovih teških okolnosti dođu u Požegu pronaći sadržaj za sebe, i ostvare lijepe uspomene. Prilika je to za cijelu županiju, jer samo u sinergiji i zajedništvu možemo stvarati nove vrijednosti. – rekla je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Organizatori su medijima predstavili i program Aurea Festa Požega 2021., koji možete pronaći na službenim stranicama festivala www.aurea-fest.com.