Kultura

Nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavi “GUJA U NJEDRIMA”

25-11-2021 • 10:29
Tena Protić
Požežanka i suradnica požeškog kazališta, glumica Ines Bojanić, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu za interpretaciju MIRIAM u predstavi Gradskog kazališta Požega "GUJA U NJEDRIMA"

Požežanka i suradnica požeškog kazališta, glumica Ines Bojanić, osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu za interpretaciju MIRIAM u predstavi Gradskog kazališta Požega “GUJA U NJEDRIMA” Alana Ayckbourna, a u režiji Rajka Minkovića na X. Bobijevim danima smijeha u Histrionskom domu u Zagrebu.

U listopadu Histrionskim domom odjekuju salve smijeha, od 2012. godine održavaju se Bobijevi dani smijeha – festival komedija posvećen velikom histrionu Josipu Bobiju Marottiju. Predstava „GUJA U NJEDRIMA“  odigrana je na festivalu 8. studenoga 2021. godine.

Članovi ocjenjivačkog suda bili su Tomislav Kurelec, Perica Martinović i Branko Babac, te u svom obrazloženju kažu kako u predstavi koja uspješno povezuje crnu komediju, triler i horror, nitko nije onakav kakvim se čini, Ines Bojanić igra pomalo retardiranu ženu jasno i bez pretjeranog prenaglašavanja njezinog stanja, da bi nekim detaljima dala naslutiti kako je takvo ponašanje i obrambeni mehanizam kojim izbjegava napade i neprimjetno aranžira situacije tako da bi se njima okoristila.

„Hvala svima koji su sudjelovali u nastajanju predstave: Rajku, Ines, Jasni, Hani, Ružici, Ani, Ireni, Goranu, Dariju, Renatu, Mariji, Ljiljani, Vladimiru i Aleksandru!”- poručila je Valentina Neferović, ravnateljice Gradskog kazališta Požega.

Predstava je dosad odigrana u Vinkovcima, Novalji, Pleternici, Požegi, Vukovaru, Sisku, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Izvor: Facebook Gradsko kazalište Požega