Politika

Lampione u Vukovarskoj ulici upalili članovi Gradskog odbora HDZ grada Požege

17-11-2021 • 18:40
Tena Protić
Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, članovi Gradskog odbora HDZ-a grada Požege i predsjednici temeljnih organizacija zapalili su svijeće u Vukovarskoj ulici

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, članovi Gradskog odbora HDZ-a grada Požege i predsjednici temeljnih organizacija zapalili su svijeće u Vukovarskoj ulici i ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

 „Uistinu u ove teške i potresne dan, čovjek jednostavno ostaje bez riječi. No, sjećanja na hrabra djela tih ljudi koji su utkali svoje živote u temelje hrvatske države živa su među nama i nadamo se da ćemo kroz ovu tradiciju to prenijeti i na generacije koje dolaze.“– rekao je predsjednik Gradskog odbora prof. dr. sc Borislav Miličević.

“Tradicionalno, večer uoči obljetnice pada herojskog grada Vukovara, uoči obljetnice teških stradanja Škabrnje, okupljamo se u našim gradovima i općinama, te paljenjem lampiona odajemo onu dužnu počast svim žrtvama Domovinskog rata, žrtvama Vukovara i Škabrnje. Trideseta je obljetnica stradanja, moramo uvijek i iznova sjećati se, ponavljati da se Hrvatska branila u Domovinskom ratu. A svi oni koji su svoje živote položili na oltar Domovine, položili su ih zato što su branili dostojanstvo Republike Hrvatske, branili su obitelji, branili su dom i domovinu. Neka im je vječna hvala i slava, a sutra, u Vukovaru osobno ću prisustvovati Koloni sjećanja i svetoj misi koja će biti na Vukovarskom groblju i tako, još jednom, odati dužnu počast svim žrtvama domovinskog rata.”- rekla je predsjednica Županijskog odbora HDZ i županica Antonija Jozić.

Tradicionalno u večernjim satima, Požežanke i Požežani pale lampione u Vukovarskoj ulici, tako je i večeras ulica osvijetljena stotinama upaljenih lampiona.