Društvo

Krenulo raščišćavanje Zvečevačkog parka

09-07-2021 • 00:00
Rva

Nažalost, neki su ovu nepogodu iskoristili kako bi se riješili otpada iz svojih domaćinstava te su ga dovezli u park

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Nažalost, neki su ovu nepogodu iskoristili kako bi se riješili otpada iz svojih domaćinstava te su ga dovezli u park

Djelatnici Komunalca Požega d.o.o. krenuli su s čišćenjem Zvečevačkog parka u kojem je tijekom olujnog nevremena oštećen velik broj stabala. Odmah nakon nevremena očišćeno je drveće, granje i lišće s prometnice u Ulici kralja Zvonimira, a danas se krenulo s raščišćavanjem samog parka.

Grane i drveće koje je iskoristivo za ogrjev Grad Požega će donirati socijalno ugroženim sugrađanima dok će preostali otpad zbrinuti Komunalac Požega d.o.o. Nažalost, neki su ovu nepogodu iskoristili kako bi se riješili otpada iz svojih domaćinstava te su ga dovezli u park.

– Molimo sugrađane da prilikom saniranja šteta od nevremena sav otpad zbrinu na odgovarajući način. Građevni otpad i salonit ploče odvozit će Komunalac Požega d.o.o., a ostali otpad građani mogu besplatno odvesti u reciklažno dvorište. Podsjećamo ujedno da će glomazni otpad poput kućnog i vrtnog namještaja, tepiha, i sl. Komunalac odvoziti u rujnu te molimo da se takav otpad ne iznosi pred kuće. Samo zajedničkim trudom i pravilnim zbrinjavanjem otpada nastalog tijekom olujnog nevremena uspjet ćemo da naš grad što prije bude ponovno čist i uredan – ističe Tomislav Didović, direktor Komunalca Požega d.o.o.

Kako je u Zvečevačkom parku riječ o velikim količinama polomljenih stabala, tako će i njegovo čišćenje trajati dugo pa građane molimo za strpljenje.