Scena

Kaptolski zvonci ponovno zvone od 16. prosinca

13-12-2021 • 12:17
Tena Protić
Najslađi mali adventski sajam humanitarnog karaktera vraća se u Kaptol. Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije, Kaptolski zvonci održat će se po četvrti put na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu od 16. do 19. prosinca.

Najslađi mali adventski sajam humanitarnog karaktera vraća se u Kaptol. Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije, Kaptolski zvonci održat će se po četvrti put na Trgu Vilima Korajca u Kaptolu od 16. do 19. prosinca. Tijekom četiri dana, organizatori Udruga mladih Općine Kaptol, Općina Kaptol i Turistička zajednica Zlatni Papuk, pripremili su program u kojemu će uživati sve generacije. Nastupi zborova, KUD-ova, igrokazi, predstave, pričanje božićnih priča, kazališna predstava te dolazak Djeda Božićnjaka samo su dio ove blagdanske čarolije.

Otvorenje adventskog sajma je u četvrtak, 16. prosinca u 18 sati. Sve okupljene zabavljat će Tamburaški sastav Liberta, a u glazbi će se moći uživati uz kobasice koje će spremati Funky food, palačinke i kolače kaptolačkog Caritasa, čaju organizatora Udruge mladih Općine Kaptol, kuhanom vinu Vinarije Kaptol, te kuhanom Castrum ginu. Na štandovima će se pronaći lokalni proizvođači sa svojim domaćim proizvodima i rukotvorinama – OPG Danica Toman s džemovima, PG Katica Kristić s proizvodima od lavande, Unikatni fimo nakit s nakitom i personaliziranim poklonima, Domaća radinost Josip Poljac s drvenim igračkama i ostalom drvenarijom te Udruga KiS sa slikama od gipsa i božićnim ukrasima.

Program u petak će započeti igrokazom Osnovne škole Zdenka Turkovića Kutjevo, a nastavit će se uživanjem u ledenoj dječjoj priči i druženjem s Djedom Božićnjakom, te oslobađanjem plesnih pokreta uz grupu „Božićni vilenjaci“.

U subotu, 18. prosinca, u goste dolazi Gradsko kazalište Požega koje će izvesti svoju predstavu „Orašara“. Najmlađi će ponovno moći uživati u društvu Djeda Božićnjaka, a najljepše božićne priče će pričati Baka Mraz.  Druženje do dugo u noć će se nastaviti uz glazbene grupe De Gotho i Roko n’roll. Šlag na torti će zasigurno biti veliki vatromet u 22 sata.

Zadnja večer proći će u pjesmi, plesu i veselju KUD-ova i zborova, a nastupit će i poznati Kaptolački tamburaški orkestar Kaptor.

Pod krilaticom Zazvoni osmijehom organizatori pozivaju sve da se pridruže sajmu, koji već nekoliko godina odiše veseljem i toplinom. Razlog više pozivu je humanitarni karakter koji je sada već tradicionalan. Naime, posljednje tri godine dio prihoda koji je ostvaren na adventskim kućicama darovao se roditeljima djece rođenih na području Općine Kaptol u toj godini, a ta tradicija nastavlja se i ove godine.  Ne preostaje vam ništa drugo nego si u kalendaru označiti četiri dana u ovom tjednu za odlazak u mjesto podno Papuka, koje će vam još jednom pokazati kako se u malom mjestu mogu raditi velike stvari. Velike stvari s ogromnim srcem.

Više informacija o samom programu te izlagačima možete pronaći na Facebook stranici sajma.